Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Een moslimvrouw die met een niet-moslimman trouwt

Inhoudsopgave

Vraag

Ik ben als moslim geboren, hoewel ik nooit de islam heb beoefend en niemand me de grondbeginselen van het geloof heeft uitgelegd. Ik ben nu getrouwd met een niet-moslim man en heb drie kinderen. Wat is de mening van de islamitische wet over het trouwen met een niet moslim? Wat moet ik doen nu ik weet dat het voor een moslimvrouw niet is toegestaan ​​om met een niet-moslimman te trouwen?

Antwoord

Ibn Abbas (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei:

“Waarlijk, Allah heeft mijn gemeenschap vergeven voor hun [onopzettelijke] fouten, hun vergeetachtigheid en alles wat ze onder dwang doen.”

Op basis van deze hadith is de vraagsteller niet verwijtbaar omdat ze de grondbeginselen van de islamitische wet niet kende en een onbedoelde fout beging. Bovendien worden haar kinderen wettelijk aan haar en haar man toegeschreven.

Het is moslimvrouwen verboden om met niet-moslimmannen samen te leven volgens de islam.

In de islam is het moslimvrouwen uitdrukkelijk verboden om met niet-moslimmannen te trouwen. Daarom is het onwettig voor de vraagsteller om enige vorm van fysieke intimiteit aan te gaan met haar niet-islamitische echtgenoot op basis van de woorden van God de Almachtige:

“Ze zijn geen wettige [vrouwen] voor hen, noch zijn zij wettigen [mannen] voor hen.” (60:10)

De uitspraak

Om de stabiliteit van het gezin te behouden, wat een van de doelstellingen van de islamitische wet is, is het verplicht om een imam te informeren (als u in een land woont dat dit voorziet) dat u een moslim bent, zodat de imam uw man informeert en hem uitnodigt de islam te omarmen. U kunt zelf ook uw man uitnodigen tot de islam door vriendelijk advies en wijsheid. Als hij de islam naleeft en omarmt, dan is dat een grote zegen en moet je een nieuw huwelijkscontract afsluiten. Anders wordt scheiding noodzakelijk.

En de Almachtige Allah weet het het beste.

Nikah-aktes voor aankomende of al getrouwde stellen

Maak je partner blij met een beeldschone Nikah-akte. speciaal voor getrouwden en toekomstige huwelijksechtparen. Deze aktes worden speciaal opgemaakt in beeldschone kalligrafie, in koninklijke design en zijn islamitisch conform. www.nikah-akte.nl

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover