Slide

Over ons

Stichting al-Husayn is in het leven geroepen om hoogwaardige kennis en culturele kunstvormen aan te bieden, ongeacht afkomst, religie of status ook voor visuele handicapten. Om dit doel te behalen wordt er onderwijs verzorgd onder het Qur´an-instituut al-Husayn en boeken uitgegeven onder de uitgeverij.

Stroming

Wij hanteren als basis de Quran en Sunnah volgens het raamwerk van de Ahl al-Sunnah w. al-Djama´ah. Op Fiqhgebied is de basis de Hanafi-wetschool, maar vormen de overige wetscholen ook de identiteit van de stichting. Dit houdt echter niet in dat de overige stromingen niet welkom zijn bij ons, iedereen is welkom bij ons: gelovig of ongelovig! Voel vrij en wees welkom om kennis op te doen.

Missie & visie

Al-Husayn heeft als missie om de kennis en expertise van Al-Azhar beschikbaar te stellen. We wensen dat jongeren en ouderen, ongeacht afkomst en religie zich verrijken met de kennis van de islam, en deze vervolgens doorgeven aan anderen. Daarnaast dat men zich kan ontspannen met de schoonheden van de Arabische kunst, denk hierbij aan kalligrafie, muziek (Maqamaat) en poëzie. Wij zien het als onze plicht dat les altijd gratis moet zijn voor een ieder, en dat lesmateriaal en overige van hoge kwaliteit moet zijn. Echter mag lesmateriaal nimmer te veel kosten om zo kennisoverdracht betaalbaar te houden. We hebben zo al duizend boeken gratis weggeven en vele Tajwidboeken voor bijna niets aan studenten verstuurd. Deze lessen en onderwijsmateriaal moeten daarnaast beschikbaar komen voor de slechtzienden die een sterke behoefte hebben naar islamitisch lectuur in het Brailleschrift. Het opleiden van onderwijzers in het Brailleschrift behoort tot de doelen van de stichting. 

Liefdadigheid en non-profit

Stichting al-Husayn zorgt graag voor de wezen en de behoeftigen die hulp nodig hebben. We hebben zo tal van weeskinderen en arme gezinnen in arme landen voorzien in hun primaire behoeftes. Denk hierbij aan het bekostigen van operatie, financiële steun van alleenstaande moeders met weeskinderen.

al-Husayn is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het is een non-profit organisatie met geen oogmerk op het maken van winst. Al het geld wordt uitsluitend gebruikt voor de Quran en weeskinderen. Ook als schenker kun je profiteren van belastingvoordeel. Maar wat is een ANBI-status precies en hoe werkt het? We leggen het graag uit. Klik op de afbeelding.

Bestuur

Voorzitter: Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Secretaris: Manojkumar J.
Penningmeester: Shaieb Mahabali

Raad van toezicht

Voorzitter: Fdl. Mohamed Serferaaz Idu
Qr. Mohammad Idjaz Sahebdien
Qr. Shafi Madhar 

Meehelpen?

Wij zijn op zoek naar helpende handen die onze missie steunen om islamitische kennis gratis te maken voor studenten. Wil je een verschil maken? Neem dan contact op via het formulier.

Stichting al-Husayn

2287 EN Rijswijk
NL52 ABNA 0248 1504 56
Btw nr.: NL857996290B01
KvK-nr.: 69751064
RSIN: 857996290

Contactinformatie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.