Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Het verrichten van de Hajj tijdens de menstruatie en postnatale bloeding

Inhoudsopgave

Vraag

Wat is de manier om de hadj te verrichten voor een vrouw met menstruatie of postnatale bloeding?

Antwoord

Een vrouw met menstruatie of postnatale bloeding moet doorgaan met de rituelen van hadj en ‘Umrah en zich onthouden van het maken van de Tawaf totdat ze rein is. Wat betreft een vrouw die vreest dat haar metgezellen zullen vertrekken voordat ze de Tawaf verricht heeft en niet kan wachten tot ze niet meer ongesteld is, hebben sommige geleerden gesteld dat het voor haar toegestaan is om rond de Ka’bah te lopen met een maandverband. Dit is om te voorkomen dat ze de moskee bevuilt met onrein bloed. Wat betreft de Tawaf al-Wada’, het is toegestaan voor een vrouw om het na te laten.

En Allah de Almachtige weet het het beste.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover