Zakah aan weeskinderen van Ashrafia

Zakah voor de weeskinderen die studeren

Vanwege de Corona crisis en de houding van de overheid is er een enorm tekort aan budget voor de universiteit al-Jamiatul Ashrafia (Mubarakfur).
 
De collectes zijn bijna niet meer mogelijk en overige handel waarmee de universiteit bekostigd werd zijn enorm gedaald. Vele weeskinderen, armen worden hiermee ook gefinancierd door de universiteit.
 

Met de hulp van Allah hebben de donateurs een bedrag van 1224 EUR gecollecteerd. Hiervan is de eerste helft al overgemaakt. Het tweede bedrag is inmiddels ook overgemaakt, zie hiervoor de afschriften.

De persoon die het in ontvangst nam is de professor aan de universiteit Sh. Mufti Nazim Ali al-Ridawi. Hij zal er persoonlijk voor zorgen dat het bij de weeskinderen terecht komt.

De andere helft is voor de Ramadan overgemaakt, dit omdat de weeskinderen daar verblijven in de vakantie. We vragen Allah om jullie hulp te accepteren en dat jullie de zegeningen verkrijgen wanneer ze kennis verspreiden.

Nieuwe delegatie van geleerden

Alhamdulillah dit jaar, ondanks alle moeilijkheden doorCorona, is er een nieuwe delegatie van Schriftgeleerden afgeleverd. Dit werd gedaan bij de ceremonie waarbij de Sahih al-Bukhari uitgelezen wordt.
 
De studenten van de universiteit van al-Jamiah al-Ashrafiyyah (Mubarakfur) behoren tot de topgeleerden van Azië en worden vooral geroemd voor hun kundigheid in Hadith, Fiqh. Het studiesysteem, syllabus en methode van onderwijs is nog steeds zoals dat eeuwen terug was. Deze studenten worden geleerden door tot in de avonden de Mutun van Fiqh, Hadith, etc. te memoriseren en lessen te herhalen. Zelfs de docenten van Al-Azhar betuigen de kwaliteit van deze geleerden wanneer ze doorstuderen op Al-Azhar. Enkelen van deze geleerden worden, na hun afstuderen op Al-Azhar, in dienst genomen om te doceren. De band van Al-Azhar en al-Jamiatul Ashrafia is vanwege de Quran, Fiqh en Hadith middels de docenten en studenten.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.