Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid
Quran in braille leren lezen cover

Project Quran in braille leren lezen

Quran in braille leren lezen

Benodigd 16.000 EUR

Het is een ramp, blinde kinderen die geen Quran kunnen leren lezen omdat er geen Alif Baa boekjes zijn! En als die er zijn zijn ze moeilijk te maken en aan te leren door ouders en docenten.

Om blinde kinderen en ouders te helpen de Quran te leren lezen gaan we een speciaal boekje maken, waardoor ouders hun kinderen de Quran kunnen leren lezen met gevoel en zicht.

We willen hiervoor een speciale brailleprinter kopen die Arabisch kan omzetten naar braille. Dit kost 16.000 EUR. Hierdoor kunnen we onze eigen speciale boekjes maken. 

We gaan ondertussen werken aan een alternatief zodat ouders zelf thuis met minimale kosten zo’n boekje kunnen maken voor hun blinde kind. We zijn er bijna klaar mee. Maar dit is een tijdrovende taak. We willen dit automatiseren met een printer.

Help mee en doneer, met je donatie help je de blinde kinderen gratis de Quran lezen op onze leslocatie.

Quran in braille leren lezen vierkant

Donateurs van 100 EUR krijgen een speciale Quran polsbandje cadeau! Laat je adres achter of email het naar [email protected] met vermelding van je donatie.

Je kunt het ook zelf kopen en 100 EUR doneren bij afrekenen. Click op het plaatje hieronder.

Quran polsbandje I love Quran en braille
Bestel je Quran polsbandje

Uitnodiging aan docenten

We willen een klassensysteem opzetten in Braille. De Alif Baa boekjes zijn bijna klaar.
 
We hebben ijverige zusters en broeders nodig die willen investeren in het leren van Arabische Braille om blinden Quran te onderwijzen. Voor hun is het belangrijk dat de uitspraak van de docenten 100% is. Tot waar mogelijk zullen we jullie hierbij zeker helpen.
 
Het zal je niets kosten en mocht je iets nodig hebben dan zullen we je helpen, ook in de onkosten.
Wat we minimaal verwachten is
  • dat je al vlot en goed kunt reciteren
  • en een plek hebt (moskee of stichting) waar je blinden kunt onderwijzen.
We gaan je dan bijslijpen en perfectioneren in Tajwid.
 
Meld je aan als je dit wilt doen!
De personen die hierin afstuderen, zullen een Braille Quran en een Alif Baa setje geschonken worden en een Tajwidboekenset, zodat jullie in je eigen plaatselijke moskee of stichting kunnen doceren.

Wordt maandelijkse donateur

Uitnodiging aan ingenieurs en helpers

  • Ben je een werktuigbouwer met affiniteit met apparaatbouw?
  • Ben je een software engineer die printer stuurprogramma kan maken?
  • Kun je helpen bij het programmeren en bouwen van printers?
  • Kun je helpen bij het knippen en plakken voor handmatig werk?

Ik nodig je graag uit voor een kennismaking in onze Quran educatiecentrum en wil graag met je brainstormen over een project waarin we nieuwe techniek maken om Braille printen mogelijk te maken zoals we dat nodig hebben voor de Quran.

Ik heb de afgelopen tijd met fabrieken en ingenieurs gesproken over de outdated apparatuur en software. We kunnen de boekjes niet maken zoals nodig, omdat de techniek er niet is. 

Ik ben zelf een werktuigbouwer met materiaalkunde, en heb enkele ideeën die ik graag wil uitwerken. Dit moet mogelijk zijn met een goed team. Het zal een van de mooiste nalatenschappen zijn voor de wereld: een goedkope printer waarmee moderne (Quran)boekjes geprint kunnen worden, zodat blinde mensen beter en makkelijker kunnen leren zonder dat ze veel geld hoeven uit te geven. 

We gaan voorlopig boekjes met de hand doen. Als je daar aan wilt meehelpen om het werk te verlichten meld je dan aan. Het is enorm tijdrovend werk. Maar met meerdere handen wordt alles lichter.

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari

Help mee met de projecten

Met je Zakah of Sadaqah help je aan zulke goede doelen. Omdat we een ANBI-instelling zijn zijn je giften belastingaftrekbaar. Wil je doneren voor dit project? Doe het via de module hieronder of via de tikkie.

  1. Kies voor eenmalig of maandelijks;
  2. Kies het project;
  3. Betaal via bank.

Bedrag

Je kunt ook handmatig overmaken naar:

IBAN: NL52 ABNA 0248 1504 56
t.n.v. Stichting al-Husayn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een deel van het bedrag terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. De grootste Fatwa bureau in de wereld Al-Azhar de Dar al-Ifta al-Misriyyah heeft hierover een onderzoek gepresenteerd waarin wordt gemeld dat het onderwijs van de Quran en islam valt onder de regel van “op het pad van Allah”.

Allah vermeldt in de nobele Quran:

“Voorwaar, de Zakah is slechts voor de armen en de behoeftigen en de werkenden (aan de inzameling ervan) en het verzoenen van harten, en voor (het vrijkopen) van de slaven, en de schuldenaren en (om uit te geven) op de Weg van Allah en voor de reiziger (zonder proviand), als een plicht tegenover Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs. ” [Quran 9:60]

Op basis hiervan is er geen belemmering om Zakah aan al-Husayn te geven om te voorzien in haar behoeften om de wetenschap van de Quran, Qira-ah en islam staande te houden.

De Ahnaf in deze kwestie hanteren een ander model waarbij het geld eerst aan een arme persoon wordt geschonken en deze uit vrije wil schenkt aan een instelling die bijvoorbeeld het onderwijs van de Quran in standhoudt.

Het geld wordt gebruikt voor drukwerk, opmaken van de cursussen en voornamelijk inhuren van technisch personeel (derden). Daarnaast worden arme studenten, weeskinderen en alleenstaande moeders geholpen. 

Het team van Al-Husayn zelf accepteert geen geld van studenten en geeft kennis van de islam gratis door namens de geliefde Profeet ﷺ.

Het werk voor de Quran en islam is zonder tegenprestatie. Al-Husayn financiert de werken met eigen geld, met verkoop van bepaalde boeken, met donaties, Sadaqah en Zakah. 

We hanteren de Hanafi Mazhab waarin voor daden van aanbidding geen geld genomen mag worden.

Ja, je kunt de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Let wel op: als je stopt met geven binnen 5 jaar (zonder geldige reden) dan vervalt het recht om de schenking af te trekken. Ook van eerdere jaren waarin de schenking wel werd voldaan.

Ja, deze termijn van 5 jaar is verplicht. Uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wanneer je donatie is vastgelegd, kunnen wij ervan uitgaan dat het bedrag daadwerkelijk binnenkomt. Het geeft ons dus zekerheid qua inkomsten op de langere termijn. Hierdoor kunnen wij beter inschatten hoeveel wij kunnen investeren in de projecten.
De behoefte is enorm groot en we hebben zoveel werk nog te doen. Er is niet eens 10% van het werk voor de Quran gedaan, welke wel verplicht zijn om te hebben voor onze kinderen. Er zijn vele vakken in de recitatiewetenschap die allen overgebracht moeten worden.

We willen erg graag dat er meer docenten digitaal les geven, de Quran overbrengen en alles in een App aanbieden. Gratis !

In de bevestiging van de overeenkomst ontvang je van ons een uniek transactienummer. Dit unieke nummer dien je door te geven aan de Belastingdienst. In het begin van elk kalenderjaar ontvangt je van ons een bevestiging van je giften over het afgelopen jaar.

Daarnaast heb je bij het invullen van je belastingaangifte het RSIN-nummer van al-Husayn nodig. Dit is het nummer waaronder al-Husayn bij de Belastingdienst bekend is. Ons RSIN-nummer is 857996290.

Dit is geen probleem. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. U zult uw nabestaanden er dus nooit mee belasten. Voor ieder jaar dat u de overeenkomst hebt, ontvangt u wel het fiscale voordeel. Moge Allah ermee uw graf verlichten en voor gemak zorgen. We zullen het werk met uw aandeel voortzetten.

Je lopende donatie komt automatisch te vervallen wanneer je een periodieke schenking aangaat. Geef dit s.v.p. met een bericht. Dank je wel!

Ja, dat kan. Je bent wel verplicht om vóór 1 januari het hele jaarbedrag te betalen. Dit betekent dat je in het resterende deel van het eerste jaar evenveel betaalt als wat je daarna per jaar betaalt. Dit is een regel van de Belastingdienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

…en blijf op de hoogte van nieuwe boeken gratis cursussen

Gerelateerde post

Boek over geloof cover

Project Boek over het geloof

Help ons met het boek over het geloof voor jong en oud, ouders en ouderen. Sponsor het en je krijgt een exemplaar gratis zodra het uitkomt.

Quran in braille leren lezen cover

Project Quran in braille leren lezen

Help ons met realiseren van gratis Quran in braille onderwijs voor blinden en het boek om Quran te leren lezen in braille. Ook hebben we een brailleprinter nodig.

Boeken voor Suriname gebedsboeken 2

Boeken voor Suriname

UPDATE: de dozen zijn opgstuurd naar Suriname. Zie de onderstaande foto. Status: UrgentBenodigd: 50 x 12 EUR voor 50 gebedsboeken

Gerelateerde post

Boek over geloof cover
Boeken voor Suriname gebedsboeken 2