Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Zakah voor alleenstaande moeder

Benodigd: 700 EUR
Status: Openstaand voor een andere moeder

We staan in contact met alleenstaande moeders die hulp nodig hebben. Afhankelijk van de donaties zullen we wederom een van hen benaderen en de donateurs daarvan op de hoogte stellen. Vanwege de oplopende energieprijzen, duurdere boodschappen hebben vele moeders het moeilijk. Velen die in hun eentje hun kinderen opvoeden en geen terugvalnet hebben. We willen daarom samen met de donateurs deze groep moeders blijven helpen.

Je Zakah afstaan voor een alleenstaande moeder?

Je kunt direct doneren via de Tikkie of iDeal hieronder.

In het verleden hebben jullie geholpen met andere moeders.

We hebben contact opgenomen met een alleenstaande bekeerlinge moeder met een zoontje. We hebben de situatie van de zuster bekeken en vanwege haar verleden, zijn er schulden die haar achtervolgen en leeft ze momenteel onder de bijstandsnorm. Ze heeft geen hulp van anderen en komt de dagen door, door zeer zuinig te leven.

Vanwege omstandigheden dat de schuldeiser het geld zouden gebruiken om haar in de bijstand te korten, is het geld in persoon gegeven. Een betrouwbare Ustad heeft het geld namens de stichting opgenomen, het geld overhandigd aan de alleenstaande moeder, en er is een kwitantie van het geld afgegeven en ondertekend door de moeder.

Vanwege haar privé en wens, worden er verder geen details bekend gemaakt, om zo haar niet in problemen te brengen met enige schuldeisers.
Moge Allah de Zakah die is geschonken accepteren.

We hebben de moeder ontmoet en een goed gesprek met haar gehad. Het geld is in persoon overhandigd zodat ze niet gekort zal worden in de bijstand. We vragen Allah de donateurs te zegenen, hun Rizq te vergroten, hun zondes te vergeven en hun kwesties te vergemakkelijken.

Ze heeft twee tienerkinderen en zit momenteel in de bijstand. Naast haar persoonlijke problemen heeft ze ook de zorg van haar kinderen en benodigdheden waarin ze alleen moet voorzien. Ze heeft een moeilijke verleden gehad waar ze nu nog de effecten van terugvindt. Ze heeft helaas geen terugvalbasis. Zaken die we normaal gesproken kunnen kopen voor ons zelf en voor onze kinderen is niet optioneel voor haar.
We hebben ervoor gekozen om de Zakah die we in de Ramadan hebben ontvangen aan deze moeder te schenken.

Help mee met de projecten

Met je Zakah of Sadaqah help je aan zulke goede doelen. Omdat we een ANBI-instelling zijn zijn je giften belastingaftrekbaar. Wil je doneren voor dit project? Doe het via de module hieronder of via de tikkie.

  1. Kies voor eenmalig of maandelijks;
  2. Kies het project;
  3. Betaal via bank.

Bedrag

Je kunt ook handmatig overmaken naar:

IBAN: NL52 ABNA 0248 1504 56
t.n.v. Stichting al-Husayn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een deel van het bedrag terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. De grootste Fatwa bureau in de wereld Al-Azhar de Dar al-Ifta al-Misriyyah heeft hierover een onderzoek gepresenteerd waarin wordt gemeld dat het onderwijs van de Quran en islam valt onder de regel van “op het pad van Allah”.

Allah vermeldt in de nobele Quran:

“Voorwaar, de Zakah is slechts voor de armen en de behoeftigen en de werkenden (aan de inzameling ervan) en het verzoenen van harten, en voor (het vrijkopen) van de slaven, en de schuldenaren en (om uit te geven) op de Weg van Allah en voor de reiziger (zonder proviand), als een plicht tegenover Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs. ” [Quran 9:60]

Op basis hiervan is er geen belemmering om Zakah aan al-Husayn te geven om te voorzien in haar behoeften om de wetenschap van de Quran, Qira-ah en islam staande te houden.

De Ahnaf in deze kwestie hanteren een ander model waarbij het geld eerst aan een arme persoon wordt geschonken en deze uit vrije wil schenkt aan een instelling die bijvoorbeeld het onderwijs van de Quran in standhoudt.

Het geld wordt gebruikt voor drukwerk, opmaken van de cursussen en voornamelijk inhuren van technisch personeel (derden). Daarnaast worden arme studenten, weeskinderen en alleenstaande moeders geholpen. 

Het team van Al-Husayn zelf accepteert geen geld van studenten en geeft kennis van de islam gratis door namens de geliefde Profeet ﷺ.

Het werk voor de Quran en islam is zonder tegenprestatie. Al-Husayn financiert de werken met eigen geld, met verkoop van bepaalde boeken, met donaties, Sadaqah en Zakah. 

We hanteren de Hanafi Mazhab waarin voor daden van aanbidding geen geld genomen mag worden.

Ja, je kunt de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Let wel op: als je stopt met geven binnen 5 jaar (zonder geldige reden) dan vervalt het recht om de schenking af te trekken. Ook van eerdere jaren waarin de schenking wel werd voldaan.

Ja, deze termijn van 5 jaar is verplicht. Uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wanneer je donatie is vastgelegd, kunnen wij ervan uitgaan dat het bedrag daadwerkelijk binnenkomt. Het geeft ons dus zekerheid qua inkomsten op de langere termijn. Hierdoor kunnen wij beter inschatten hoeveel wij kunnen investeren in de projecten.
De behoefte is enorm groot en we hebben zoveel werk nog te doen. Er is niet eens 10% van het werk voor de Quran gedaan, welke wel verplicht zijn om te hebben voor onze kinderen. Er zijn vele vakken in de recitatiewetenschap die allen overgebracht moeten worden.

We willen erg graag dat er meer docenten digitaal les geven, de Quran overbrengen en alles in een App aanbieden. Gratis !

In de bevestiging van de overeenkomst ontvang je van ons een uniek transactienummer. Dit unieke nummer dien je door te geven aan de Belastingdienst. In het begin van elk kalenderjaar ontvangt je van ons een bevestiging van je giften over het afgelopen jaar.

Daarnaast heb je bij het invullen van je belastingaangifte het RSIN-nummer van al-Husayn nodig. Dit is het nummer waaronder al-Husayn bij de Belastingdienst bekend is. Ons RSIN-nummer is 857996290.

Dit is geen probleem. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. U zult uw nabestaanden er dus nooit mee belasten. Voor ieder jaar dat u de overeenkomst hebt, ontvangt u wel het fiscale voordeel. Moge Allah ermee uw graf verlichten en voor gemak zorgen. We zullen het werk met uw aandeel voortzetten.

Je lopende donatie komt automatisch te vervallen wanneer je een periodieke schenking aangaat. Geef dit s.v.p. met een bericht. Dank je wel!

Ja, dat kan. Je bent wel verplicht om vóór 1 januari het hele jaarbedrag te betalen. Dit betekent dat je in het resterende deel van het eerste jaar evenveel betaalt als wat je daarna per jaar betaalt. Dit is een regel van de Belastingdienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

…en blijf op de hoogte van nieuwe boeken gratis cursussen

Gerelateerde post

Boek over geloof cover

Project Boek over het geloof

Help ons met het boek over het geloof voor jong en oud, ouders en ouderen. Sponsor het en je krijgt een exemplaar gratis zodra het uitkomt.

Quran in braille leren lezen cover

Project Quran in braille leren lezen

Help ons met realiseren van gratis Quran in braille onderwijs voor blinden en het boek om Quran te leren lezen in braille. Ook hebben we een brailleprinter nodig.

Boeken voor Suriname gebedsboeken 2

Boeken voor Suriname

UPDATE: de dozen zijn opgstuurd naar Suriname. Zie de onderstaande foto. Status: UrgentBenodigd: 50 x 12 EUR voor 50 gebedsboeken

Gerelateerde post

Boek over geloof cover
Boeken voor Suriname gebedsboeken 2

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden