Recitatiestijlen

Recitatiestijlen met Sanad

Inhoud

Wilt u de Qur’an reciteren op één van de bekende recitatiestijlen die gelezen worden over de wereld? Hafs, Warsh, Hamzah of zelfs Abu Amr of meer?

Onder begeleiding van de sheikh zult u de wijze van de recitatie opdoen volgens de maatstaven van Al Azhar universiteit en van kaft tot kaft reciteren. De studenten zullen een persoonlijk traject krijgen, waarbij alle regels m.b.t. Tadjwied (articulatie), Waqf (stop/positie) en Rasm (schrijfwijze van de Quran) worden behandeld. Na voltooiing van een stijl ontvangen zij een Sanad via de Shuyukh van Al Azhar tot aan de geliefde Profeet vrede zij met hem als bewijs van hun bevoegdheid, die zij verder kunnen overdragen.

Het is belangrijk dat er ook vrouwelijke docenten opgeleid worden in de 10 Qira-ah zodat zij een recitatiepunt worden voor de overige vrouwen. Deze klas zal gevormd worden wanneer er aanmeldingen zijn.

Voorvereisten

Vereisten voor deelname is dat de student(e) vloeiend kan reciteren op één recitatiestijl, met in achtneming van de Makharidj en Sifaat en de basisregels. Voor de overige recitatiestijlen is het van belang dat de basis in Tadjwied in theorie gekend moet worden, of anders bereid is veel tijd hierin te investeren.

Kunt u nog niet correct op één recitatiestijl lezen. Volg dan de cursus Arabisch lezen, of schrijft u in op elk ander instituut waar dit gegeven wordt.

Tijd en Locatie

Locatie: Nader bekend
Tijd en Dag: Zaterdag 9-12 uur (heren), n.o.t. uur (vrouwen) 
Beperkt aantal plaatsen.

*Zij die in een stichting, school/madrasah, moskee zullen onderwijzen krijgen voorrang.

Niet mogelijk om te komen? Dan kan er over de telefoon of via internet gereciteerd worden, neem hiervoor eerst contact op met de sheikh.

Kosten

Alles is gratis en het onderwijsmateriaal zal bekostigd worden voor de student(e), mits zij als doel hebben de Qur’an verder te onderwijzen, en uitsluitend voor de tevredenheid van Allah wordt gedaan.

Aanmelding: vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op. 

 

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.