Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Iftar voor de studenten van de Quran

Inhoudsopgave

Met de lof aan Allah, en dankzij jullie hulp wordt er dagelijkse iftar geregeld voor studenten van de Quran gedurende gehele Ramadan.

Met jullie donatie wordt er voor eten gezorgd voor een van de nobelste groep mensen: de ahl al-Quran. Er is een grote koe gekocht, rijst en dadels en er wordt speciaal voor studenten voor lekker eten gezorgd. \Vvoor de gehele verantwoording zie het artikel. In sha Allah zullen er dagelijks ongeveer 100 studenten voorzien worden van Iftar.

Deze groep studenten zijn geen normale studenten, maar reciteren allen in verschillende Riwayaat, waarbij vele dames ook excelleren in de 10 recitatiestijlen. Ze zullen na hun afstuderen terugkeren naar hun land om de Quran verder te verspreiden zoals dat het gebruik is van geleerden. Deze studenten studeren momenteel aan Al-Azhar en verschillen van Ma’had, hoger onderwijs, Master en zelfs Phd en reciteren daarnaast in vele verschillende recitatiestijlen.

Jullie donatie heeft gezorgd voor Iftar voor de Ahl al-Quran, zij die de Quran onderwijzen, dienen en verder gratis onderwijzen.

Sh al-Qurraa Nabeel al-Azhari behoort tot een van de nobelste schriftgeleerden van de Quran, die studenten helpt, gratis onderwijst van Fajr tot aan Isha en de armen en wezen ondersteunt. Hij doceert momenteel de 10 Shatibiyyah en Tayyibah aan beginners tot aan Shuyukh van Al-Azhar.

Foto’s van de Iftar

Lees ook het artikel: Studenten van de Quran

Jullie donatie aan al-Husayn wordt gebruikt voor gratis onderwijs van de islam en Quran, het helpen van studenten, de armen en wezen. Omdat al-Husayn ANBI is is je donatie belastingaftrekbaar. Wil je meehelpen? Doneer dan nu.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Scroll naar top

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden

Mis niets !

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, cursussen en boeken in de islam. Zo mis je niets!