Gratis cursus - Quran leren lezen Hoge korting op meerdere boeken

Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid
Locatie voor Quranles

Huurpand voor Quranles

UPDATE !!
Alhamdulillah, het is ons gelukt! We hebben een locatie voor Quranles in Den Haag

We willen heel graag deze nu inrichten voor de studenten zodat zij het leuk vinden om de Quran te leren lezen en begrijpen in een mooie en gezellige ruimte. We willen jullie vragen ons hierin te helpen.

Doneer graag zodat we kunnen kopen

  • Mooie meubels voor de klas 
  • Qurans en boeken
  • Boekenkasten
  • Banken 
  • Kantoormeubilair

Help ons en wordt graag een maandelijkse donateur.

Locatie voor Quranles vierkant

Lessen hoor 1-op-1 te zijn, dit is zonder meer de beste en vertrouwde manier van lesgeven. Vooral bij vakken als de Quran, is interactie met docent noodzakelijk voor de kwaliteit van overdracht.

Tajwid met praktijk

Het leren lezen van de Quran hoort met begeleiding. Op leslocatie zal elke student(e) direct horen en verbeterd worden en zal de recitatie beter verlopen. Dit deden we eerder online op afstand met beperkingen en verlies aan kwaliteit

Meer mogelijk dan online

In een leslocatie is er straks meer mogelijk aan educatie voor de Quran. We willen de mogelijkheid geven om de recitatiestijlen te laten horen volgens andere stijlen. 

Kan dit gratis?

Het leren van de islam en onderwijzen is een aanbidding van Allah. We willen daarom dat dit volledig gratis is. Als we genoeg maandelijkse donateurs hebben is dit mogelijk. Het huren van een pand, kopen van materiaal om de studenten te faciliteren, zijn maandelijkse kosten aan verbonden.

Als dit niet lukt zullen we genoodzaakt zijn om lesgelden te nemen, iets wat we studenten en ouders liever niet willen aandoen en alleen als laatste uitzondering willen nemen. De docent en zijn echtgenote zullen zelfs hun spaargeld hiervoor inzetten.

Wordt maandelijkse donateur

Help mee met de projecten

Met je Zakah of Sadaqah help je aan zulke goede doelen. Omdat we een ANBI-instelling zijn zijn je giften belastingaftrekbaar. Wil je doneren voor dit project? Doe het via de module hieronder of via de tikkie.

  1. Kies voor eenmalig of maandelijks;
  2. Kies het project;
  3. Betaal via bank.

Bedrag

Je kunt ook handmatig overmaken naar:

IBAN: NL52 ABNA 0248 1504 56
t.n.v. Stichting al-Husayn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een deel van het bedrag terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. De grootste Fatwa bureau in de wereld Al-Azhar de Dar al-Ifta al-Misriyyah heeft hierover een onderzoek gepresenteerd waarin wordt gemeld dat het onderwijs van de Quran en islam valt onder de regel van “op het pad van Allah”.

Allah vermeldt in de nobele Quran:

“Voorwaar, de Zakah is slechts voor de armen en de behoeftigen en de werkenden (aan de inzameling ervan) en het verzoenen van harten, en voor (het vrijkopen) van de slaven, en de schuldenaren en (om uit te geven) op de Weg van Allah en voor de reiziger (zonder proviand), als een plicht tegenover Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs. ” [Quran 9:60]

Op basis hiervan is er geen belemmering om Zakah aan al-Husayn te geven om te voorzien in haar behoeften om de wetenschap van de Quran, Qira-ah en islam staande te houden.

De Ahnaf in deze kwestie hanteren een ander model waarbij het geld eerst aan een arme persoon wordt geschonken en deze uit vrije wil schenkt aan een instelling die bijvoorbeeld het onderwijs van de Quran in standhoudt.

Het geld wordt gebruikt voor drukwerk, opmaken van de cursussen en voornamelijk inhuren van technisch personeel (derden). Daarnaast worden arme studenten, weeskinderen en alleenstaande moeders geholpen. 

Het team van Al-Husayn zelf accepteert geen geld van studenten en geeft kennis van de islam gratis door namens de geliefde Profeet ﷺ.

Het werk voor de Quran en islam is zonder tegenprestatie. Al-Husayn financiert de werken met eigen geld, met verkoop van bepaalde boeken, met donaties, Sadaqah en Zakah. 

We hanteren de Hanafi Mazhab waarin voor daden van aanbidding geen geld genomen mag worden.

Ja, je kunt de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Let wel op: als je stopt met geven binnen 5 jaar (zonder geldige reden) dan vervalt het recht om de schenking af te trekken. Ook van eerdere jaren waarin de schenking wel werd voldaan.

Ja, deze termijn van 5 jaar is verplicht. Uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wanneer je donatie is vastgelegd, kunnen wij ervan uitgaan dat het bedrag daadwerkelijk binnenkomt. Het geeft ons dus zekerheid qua inkomsten op de langere termijn. Hierdoor kunnen wij beter inschatten hoeveel wij kunnen investeren in de projecten.
De behoefte is enorm groot en we hebben zoveel werk nog te doen. Er is niet eens 10% van het werk voor de Quran gedaan, welke wel verplicht zijn om te hebben voor onze kinderen. Er zijn vele vakken in de recitatiewetenschap die allen overgebracht moeten worden.

We willen erg graag dat er meer docenten digitaal les geven, de Quran overbrengen en alles in een App aanbieden. Gratis !

In de bevestiging van de overeenkomst ontvang je van ons een uniek transactienummer. Dit unieke nummer dien je door te geven aan de Belastingdienst. In het begin van elk kalenderjaar ontvangt je van ons een bevestiging van je giften over het afgelopen jaar.

Daarnaast heb je bij het invullen van je belastingaangifte het RSIN-nummer van al-Husayn nodig. Dit is het nummer waaronder al-Husayn bij de Belastingdienst bekend is. Ons RSIN-nummer is 857996290.

Dit is geen probleem. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. U zult uw nabestaanden er dus nooit mee belasten. Voor ieder jaar dat u de overeenkomst hebt, ontvangt u wel het fiscale voordeel. Moge Allah ermee uw graf verlichten en voor gemak zorgen. We zullen het werk met uw aandeel voortzetten.

Je lopende donatie komt automatisch te vervallen wanneer je een periodieke schenking aangaat. Geef dit s.v.p. met een bericht. Dank je wel!

Ja, dat kan. Je bent wel verplicht om vóór 1 januari het hele jaarbedrag te betalen. Dit betekent dat je in het resterende deel van het eerste jaar evenveel betaalt als wat je daarna per jaar betaalt. Dit is een regel van de Belastingdienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

…en blijf op de hoogte van nieuwe boeken gratis cursussen

Gerelateerde post

Locatie voor Quranles

Huurpand voor Quranles

Help mee met de cursus om de Quran te leren lezen met beginnend Tajwid. In deze cursus zul je verzen van de Quran leren reciteren met vakkundig Tajwid.

Cursus Inleiding tot Tajwid help mee

Project inleiding tot Tajwid

Help mee met de cursus om de Quran te leren lezen met beginnend Tajwid. In deze cursus zul je verzen van de Quran leren reciteren met vakkundig Tajwid.

Help ons online blijven

Om onze cursussen kwalitatief en prachtig aan te blijven bieden hebben wij vaste lasten. Draag een steentje bij het gratis onderwijs. Doneer of wordt donateur.

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden

Krijg 10% korting!

En blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, cursussen en boeken in de islam. Zo mis je niets! 

Help met de Quran