Hulp voor alleenstaande moeder

De maand Ramadan, de maand waarin we overladen worden met de gunsten van Allah.

Helaas zijn er alleenstaande moeders met kinderen die, door omstandigheden, niet rond kunnen komen van de bijstand. Een gezin die in zo’n gezegende maand dankbaar is aan Allah, vast, een moeder die moet toekijken hoe ze deze maand door moet komen en Sabr doet om zaken waar we met zijn allen aan iets kunnen doen.

De donateurs van al-Husayn hebben wat Zakah geld bijeengebracht. We zijn hierom op zoek naar een moeder die onder de bijstandnorm leeft en het moeilijk heeft. Ken je iemand? Laat het ons weten.

E-mail: [email protected] o.v.v. zakat voor moeder

(Omdat het om vertrouwen gaat en Zakat bij de juiste personen moet terugkomen en wij verantwoording hierover moeten afgeven, worden een aantal zaken nagelopen.)


De vorige keren hebben wij een moeder moge helpen. Lees hieronder hoe dat is afgelopen.


We hebben contact opgenomen met een alleenstaande bekeerlinge moeder met een zoontje. We hebben de situatie van de zuster bekeken en vanwege haar verleden, zijn er schulden die haar achtervolgen en leeft ze momenteel onder de bijstandsnorm. Ze heeft geen hulp van anderen en komt de dagen door, door zeer zuinig te leven.

Vanwege omstandigheden dat de schuldeiser het geld zouden gebruiken om haar in de bijstand te korten, is het geld in persoon gegeven. 

Een betrouwbare Ustad heeft het geld namens de stichting opgenomen, het geld overhandigd aan de alleenstaande moeder, en er is een kwitantie van het geld afgegeven en ondertekend door de moeder.

Vanwege haar privé en wens, worden er verder geen details bekend gemaakt, om zo haar niet in problemen te brengen met enige schuldeisers.

Moge Allah de Zakah die is geschonken accepteren.

Meehelpen? Je Sadaqah of Zakah wordt hiervoor gebruikt

Voorwaarden voor belastingaftrek

Je kunt gewone giften (giften die niet voor minimaal 5 jaar zijn vastgelegd in een overeenkomst/akte) alleen aftrekken als:

 • Je giften zijn gedaan aan een of meer algemeen nut beogende instellingen (ANBI) en/of aan steunstichting(en) sociaal belang behartigende instelling (SBBI).
 • Het totaal van deze giften in een kalenderjaar hoger is dan een drempelbedrag.
 • Het drempelbedrag 1% is van het drempelinkomen, maar minimaal € 60,-. Het drempelinkomen is het totaal van de inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3 van jou en jouw fiscale partner, maar zonder de persoonsgebonden aftrek.
 • Je meer hebt betaald dan dit drempelbedrag. Dit bedrag mag je aftrekken. Maar je mag niet meer aftrekken dan 10% van het drempelinkomen.
 • Doneer via de onderstaande module en betaal via de gewenste methode. Kies eenmalige donatie en het gewenste bedrag. Je kunt ook gebruik maken van de Tikkie.
 • Je kunt ook handmatig overmaken naar:
  IBAN: NL52 ABNA 0248 1504 56
  t.n.v. Stichting al-Husayn

Kijk voor meer informatie ook op de website van de Belastingdienst.

Eenvoudig geregeld

Het is heel eenvoudig om een periodieke schenking in orde te maken.

 1. Open hier de overeenkomst tot periodieke gift, vul het in, print het uit en onderteken het. 
 2. Stuur alle formulieren naar:
  stichting al-Husayn
  T.a.v. Penningmeester
  Citerstraat 24
  2287 EN, Rijswijk
 3. al-Husayn ondertekent en registreert de akte en stuurt één exemplaar retour.
 4. Hiermee kun je bij de belastingaangifte het volledige bedrag van de schenking aftrekken.
 5. Doneer via de onderstaande module en betaal via de gewenste methode. Kies Jaarlijks en het gewenste jaarlijks bedrag. Hiermee machtig je ons automatisch jaarlijks het bedrag te innen.
 6. Je kunt ook handmatig overmaken naar:
  IBAN: NL52 ABNA 0248 1504 56
  t.n.v. Stichting al-Husayn
  Het bedrag van de jaarlijkse schenking moet vóór 31 december van elk jaar op onze rekening staan.

Bedragal-Husayn is door de Belastingdienst  aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Ook als schenker kun je profiteren van belastingvoordeel. Maar wat is een ANBI-status precies en hoe werkt het? We leggen het graag uit. Klik op de afbeelding.

Zelf een gift overmaken?

Liever zelf een donatie overmaken? Dat kan naar:

IBAN: NL52 ABNA 0248 1504 56
t.n.v. Stichting al-Husayn
of via de TIkkie-knop.

Let op! Na een overboeking ontvangen wij geen persoonsgegevens van de bank. Je doneert dan dus anoniem. Als je echter bij de omschrijving van de overboeking je contactgegevens duidelijk vermeldt, dan kunnen we de gift aan jou bevestigen en je bedanken voor je steun.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.