Badjuriyys Risalah
in Ilm al-Tahwid

Leer over de islamitische geloofsleer op adacemische wijze voor de gevorderde studenten. Gericht op bewijsvoering leer je over de Ilahiyyaat, Nabawiyyaat en de Samiyyaat. Geschreven door de Sheikh al-Islam Ibrahim al-Badjuriyy rh. (1277H.), de grote Mutakallim geleerde van zijn tijd.

 • Over Allah, Zijn Wezen, Eigenschappen en Handelingen

 • Over de Profeten, wat hun betaamt en niet betaamt

 • Over de berichtgeving van de nobele Profeet, zoals de Qiyamah, de hemel etc.

 • Met uitleg door Imam al-Jawi rh.

 • Gedicht over de 25 Profeten Wajib om te erkennen

€ 10,50

Pagina’s: 59 pagina’s 
Uitvoering: Softcover met bladgoud
ISBN: 978-90-818641-9-0

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
0
Pagina's
 • De geloofsleer onderbouwd met logica en bronvoering

 • Voor de academische en universitaire studenten

 • Traditioneel lesmateriaal op universiteiten

Voorwoord

 

Allahs naam zij het begin, de meest barmhartige, de meest genadevolle. Alle lof zij Allah, de Heer der werelden, vrede en zegeningen van Allah rust op de gezant van God. )Amma( Ba’d.

 

فَيَقُوْلُ فَقِيْرُ رَحمَةِ رَبِّهِ الْخَبِيْرِ الْبَصِيْرِ، إِبْرَاهِيْمُ الْبَاجُوْرِيُّ ذُو الْتَقْصِيْرِطَلَبَ مِنِّيْ بَعْضُ الْإِخْوَانِ، أَصْلَحَ اللهُ لِيْ وَلَهُمُ الْحَالَ وَالشَّانَ، أَنْ أَكْتُبَ لَهٗ رِسَالَةً لَّطِيْفَةً تَشْتَمِلُ عَلٰى صِفَاتِ الْمَوْلٰى وَأَضْدَادِهَا، وَمَا يَجُوْزُ فِيْ حَقِّهٖ تَعَالٰى، وَمَا يَجِبُ فِيْ حَقِّ الرُّسُلِ، وَمَا يَسْتَحِيْلُ فِيْ حَقِّهِمْ وَمَا يَجُوْزُ؛ فَأَجَبْتُهٗ إِلٰى ذٰلِكَ، فَقُلْتُوَبِاللهِ التَّوْفِيْقُ.

 

Vermeldt Ibrahim al-Badjuriyy - bezitter van vele tekortkomingen en [volledig] afhankelijk van de Genade van zijn Heer de alkenner, de alziener -: Enkele broeders - moge Allah onze staat en kwestie verbeteren - verzochten mij een elegante vluchtschrift voor hen te schrijven; betreffend de eigenschappen van God, diens tegenovergestelden, en wat in Zijn recht mogelijk is. Zo ook wat vereist is in het recht van de profeten, wat onmogelijk is in hun recht, en wat mogelijk is. Ik heb dit [nobel] verzoek geaccepteerd en verklaar dat de gunst [om het goede te doen] van Allah komt.

 

Ibrahim b. Muhammad al-Badjuriyy

onderwerpen

Uitleg met structuur

 • Wie is onze God en wat betaamt Hem en wat niet

 • De argumenten achter het bestaan van God en waarom iets hem betaamt en niet

 • De bekende eigenschappen uitgelegd

 • De onderscheiding in Tawhid volgens de Ahl al-Sunnah

 • De Profeten en hun eigenschappen

 • Wat is vereist voor een Profeet en wat is onmogelijk

 • De berichtgeving van de Profeet

 • De Arabische brontekst

Voorbeeld
pagina's

59 pagina’s 

Sh al-Islam Ibrahim al-Badjuri rh.

Wijlen sh. al-islam Ibrahim b. Muhammad b. Ahmad al-Shafi’i al-Badjuriyy werd geboren in 1198 H. – 1784 n.C. Hij begon hij zijn traditionele studie aan de prestigieuze Al Azhar universiteit, excelleerde in de verscheidene disciplines en begon met onderwijzen. Zelf was hij een grote jurist van de Shafi’iyyahschool en werd een grote geleerde van zijn tijd. Zijn verdiensten waren enorm, zo schreef hij vele majestueze boeken en Shuruh in verscheidene disciplines. Vele grote geleerden profiteerden van zijn immense kennis. In 1263 H. – 1847 werd hij het hoofd van de al-Azhar universiteit. Hij wordt als een autoriteit op het gebied van islamitische geloofsleer, zijn werken worden nog steeds gebruikt door geleerden en op universiteiten.

blank

Vertaler en bewerker

blank

sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

De sheikh heeft gestudeerd aan al-Azhar universiteit, Jamia Amjadia en al-Jamiatul Ashrafia. Zijn expertise is op het gebied van ʿIlm al-Kalām, Qirā-ah (10-stijlen Shaṭibiyyah en Ṭayyibah), Rasm, Fiqh, Ḥadith en Iftaāˈ.

Hij heeft zijn Iftaāˈ studie aan de Al-Azhar universiteit gedaan en verricht zijn werkzaamheden als moeftie en ingenieur. 

Hij is een cum laude afgestudeerde werktuigbouwer (TH-Rijswijk) en heeft daarnaast Materiaalkunde op de TU Delft gestudeerd (MSE). Hij is de bewerker en onderzoeker van het werk.

Bescherm je Aqidah en wordt een professional

Badjuriyys Risalah in Ilm al-Tawhid (niveau 3)

 10,50 p/stuk
blank

recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Wie weet motiveert het een ander om de Quran te leren begrijpen en verkrijg je zo zegeningen. 

De mooiste plaatsen we op de homepage.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Wil je verder gaan ?

Het volgende niveau om een Qari(ah) te worden. Bekijk de Makharidj met afbeeldingen, uitleg van de Sifaat en veel meer regels en uitleg. 

 • Full color afbeeldingen

 • Regels van Tajwid met structuur

 • Hoofdstuk over de Waqf-tekens

Gerelateerde boeken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
blank

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.