Dardeers
Al-Aqidah al-tawhidiyyah

Leer over de islamitische geloofsleer op gestructureerde wijze. Beginnend met Goddelijkheid, het Profeetschap en de berichtgeving. Geschreven door de Maliki grootgeleerde sh. Ahmad al-Dardeer al-Maliki van Al-Azhar (1221 H.). Het is bedoeld voor de academische student, semi gevorderden.

 • Over Allah, Zijn Wezen, Eigenschappen en Handelingen

 • Over de Profeten, wat hun betaamt en niet betaamt

 • Over de berichtgeving van de nobele Profeet, zoals de Qiyamah, de hemel etc.

Gratis !

Pagina’s: 64 pagina’s 
Uitvoering: Softcover en download
ISBN: 978-90-827664-2-4

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
0
Pagina's
 • De geloofsleer onderbouwd met logica en bronvoering

 • Aanvullingen over actuele onderwerpen

 • Voor de academische en universitaire studenten

 • Traditioneel lesmateriaal op universiteiten

Voorwoord

 

Dit boek is met de gunst van Allah tot stand gekomen om jou kennis te laten maken met de geloofsleer van de islam. Dit boek vertelt op een verhalende wijze wat het geloof is. Het is het geloof dat is overgebracht vanaf de tijd van onze geliefde Profeet volgens de Ahl al-Sunnah wal-Djama’ah, dat wil zeggen de mensen die de leringen van de nobele Profeet en de metgezellen volgen.

 

Je zult in dit boek te weten komen wie Allah is, hoe Hij niet is, en wat Hij allemaal kan doen. 

Daarna kom je meer te weten over de geliefde Profeten van Allah, hoe zij waren en waarom zij zo speciaal zijn. 

Daarnaast zijn er vele overige zaken die belangrijk zijn voor een moslim om te weten, bijvoorbeeld de boeken van Allah, de engelen, de beloning in het graf en de hemel. 

 

Maar er komen ook zaken aan bod die angstaanjagend zijn, zoals de Qiyamah, de bestraffingen in het graf en de eeuwige hel. Zaken die verplicht zijn om te accepteren voor elke moslim omdat de Profeet ons daarover heeft geïnformeerd. 

 

Je zult zien dat de islam uniek is in vergelijking met de andere geloven waar het gaat over God en de Profeten. Het is onze gemeenschappelijke plicht om deze godsdienst over te brengen naar onze buren, vrienden en naasten die nog niet geloven. We hopen zo dat ze ons vergezellen in het Paradijs. Moge Allah het zo laten uitkomen.

 

Ik hoop dat dit werk jouw hart zal verlichten met het licht van Iman, en dat je liefde en respect voor Allah en zijn geliefde Profeet zult krijgen. Moge Allah het accepteren vanwege de Profeet Muhammad. Als laatste wil ik je vragen om mij niet te vergeten in je smeekbede tot Allah. Amin!


 Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
 
Islamitische onderzoeker, ingenieur

onderwerpen

Uitleg met structuur

 • Wie is onze God en wat betaamt Hem en wat niet

 • De argumenten achter het bestaan van God en waarom iets hem betaamt en niet

 • De bekende eigenschappen uitgelegd

 • De onderscheiding in Tawhid volgens de Ahl al-Sunnah

 • De Profeten en hun eigenschappen

 • Wat is vereist voor een Profeet en wat is onmogelijk

 • De berichtgeving van de Profeet

 • De Arabische brontekst

Voorbeeld
pagina's

64 pagina’s 

Ondersteun de werken

Met je Sadaqah, Zakah, donatie deel je in de zegeningen van zulke prachtige projecten en je hebt er voordeel bij omdat we ANBI gekeurd zijn. Je kunt je gift terugkrijgen. Islam helpen en geld terugkrijgen!

 

Sh Ahmad al-Dardeer al-Maliki al-Azhari rh.

Hij was de imam, de Mutakallim, de Maliki jurist en de islamitische herlever van zijn tijd: Ahmad b. Muhammad al-Maliki al-Azhar, ook wel bekend als al-Dardeer. Zodoende erfde de nobele sheikh deze titel. Over deze nobele sheikh wordt gezegd dat hij namens de Malikieten de herlever was van de islam in de 12de eeuw van de Hidjrah. Zijn werken in de Maliki Fiqh worden gebruikt als dagelijks naslagwerk en onderwezen op de fameuze universiteit van Al-Azhar.

Tawhid Aqidah

Ook in e-book

Het boek is ook te krijgen in e-book vorm, de digitale versie. Het is gebruikersvriendelijker en heeft de Arabische versie erbij!  Waar je ook internet hebt kun je via je al-Husayn account op je smartphone, tablet of laptop lezen. Je kunt het kiezen onderaan de pagina.

Vertaler en bewerker

blank

sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

De sheikh heeft gestudeerd aan al-Azhar universiteit, Jamia Amjadia en al-Jamiatul Ashrafia. Zijn expertise is op het gebied van ʿIlm al-Kalām, Qirā-ah (10-stijlen Shaṭibiyyah en Ṭayyibah), Rasm, Fiqh, Ḥadith en Iftaāˈ.

Hij heeft zijn Iftaāˈ studie aan de Al-Azhar universiteit gedaan en verricht zijn werkzaamheden als moeftie en ingenieur. 

Hij is een cum laude afgestudeerde werktuigbouwer (TH-Rijswijk) en heeft daarnaast Materiaalkunde op de TU Delft gestudeerd (MSE). Hij is de bewerker en onderzoeker van het werk.

Leer Allah beter kennen en versterk je band met hem

Boekvorm

E-book

Tawhid Aqidah

recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Wie weet motiveert het een ander om de Quran te leren begrijpen en verkrijg je zo zegeningen. 

De mooiste plaatsen we op de homepage.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Wil je verder gaan ?

Het volgende niveau om een Qari(ah) te worden. Bekijk de Makharidj met afbeeldingen, uitleg van de Sifaat en veel meer regels en uitleg. 

 • Full color afbeeldingen

 • Regels van Tajwid met structuur

 • Hoofdstuk over de Waqf-tekens

Gerelateerde boeken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
blank

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.