Gebedstijden

De gebedstijden per streek in Nederland. Weet wanneer je kunt bidden.

Inhoudsopgave

De gebedstijden per streek in Nederland (1)

Er zijn vijf bekende pilaren van de islam waarbij het onderhouden van het gebed als het onderhouden van het geloof op zich wordt genoemd.

Het verrichten van het gebed kent vele voordelen. Een daarvan is dat communiceert met Allah de Almachtige, een ander dat het je weerhoudt van slechte daden. Het doel van het gebed is om onszelf in contact te brengen met Allah de Almachtige; om onze relatie met Hem te intensiveren; om dankbaar te zijn voor al Zijn zegeningen, en om onszelf aan Zijn Grootheid te herinneren. Net zoals het lichaam fysieke behoeften nodig heeft zoals voedsel en water, heeft de ziel spirituele behoeften en onze spirituele behoefte is het bidden van Salah. 

Het is voor iedere moslim verplicht om vijf keer per dag op tijd te bidden. In de Heilige Koran zegt Allah de Almachtige:

حَافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَالصَّلَاةِ الْوُسْطَىٰ وَقُومُوا لِلَّهِ قَانِتِينَ

Het is daarom ook verplicht dat je het gebed verricht op een specifieke tijd volgens de regels van de wettsschool die je volgt.

Het gebed volgens de Hanafi wetsschool PR tijden (1)
Leer het gebed voor man en vrouw aan met ons nieuw boek

Gebedstabel

Voor je gemak hebben volgens de Hanafi Mazhab een gebedstabel beschikbaar gemaakt waardoor je zonder al te veel moeite weet wanneer je welk gebed moet verrichten. 

Het is opgesteld door de Roeyat E Hilaal Comité Nederland (RHCN) onder leiding van de schriftgeleerde Shafiqurrahman. Het is een officiele comite welke de 18 graden in acht neemt  volgens de Hanafi Mazhab.

Kies het gebied, of welke het meest nabij is met je stad en volg de tabel.

Alkmaar

Vond je dit handig?

Dit kwam uit het boek: Het gebed volgens de Hanafi wetsschool. Bekijk de leuke en handige plaatjes met geluiden.

Foto van Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordt drager!

Met je donatie help je ons leerzame artikelen en lessen voor de islam te maken. Kinderen en jongeren leren hier gratis mee!

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Gerelateerde post

De gebedstijden per streek in Nederland (1)

Gebedstijden

De gebedstijden per streek in Nederland. Weet wanneer je kunt bidden.

Er zijn geen artikelen meer om te tonen.
Scroll naar boven

Summer school

Leer Arabisch lezen nog voor het nieuwe schooljaar, leer basis Arabisch/Tajwid zodat je vanaf september aan de nieuwe cursus als Medina Methode deel 1 en Tajwid volgens Hafs kunt meedoen. Begin 28 juli – 1 sept ’24

Om je een goede ervaring te geven bij alhusayn maken we gebruik van cookies. Door door te gaan op de website ga je hiermee akkoord.