Slide

Onze werkwijze

We selecteren materiaal zich baserend op het model en onderwijs van de Al-Azhar universiteit en nemen deze eerst volledig door met de Shuyukh van Al-Azhar.
 
Deze worden vervolgens door specialisten in Ilm al Kalam, Qira-ah en Hadith doorgenomen en vertaald. Hierbij worden adviezen en vragen door de Shuyukh van Al-Azhar en Dar al-Ifta beantwoord en verwerkt door de vertalers. 
 
Pas daarna volgt de revisies door overigen. U kunt hierbij dus verzekerd zijn dat de werken geschreven en vertaald zijn door de crème de la crème op hun vakgebieden en specialisten van Al-Azhar.
 

We werken hierom uitsluitend met traditioneel opgeleiden. Dit is thans waarom vertalingen niet woord voor woord maar op basis van de intentie van de auteur is gedaan en toelichting door overige geleerden. Veelal worden er kantnoten geplaatst die volgen uit de hoge werken voor professoren die vervolgens toegankelijk worden gemaakt voor het volk. 

Een voorbeeld hiervan:

Ontmoeting met de Shuyukh van Al-Azhar

Waarom Al-Azhar als maatstaf?

De Al-Azhar universiteit is het oudste centrum van kennis waar grote imams van de islam onderwezen. Denk aan al-Hafiz Ibn Hajar al-Asqalaniyy, al-imam Djalaluddin al-Suyutiyy, al-imam Dardeer al-Malikiyy, al-imam Badrud-Din Aiyniyy en duizenden meer. Het is een van de laatste plekken waar traditiegetrouw volgens de eeuwenoude maatstaven islamlessen worden verzorgd. Onderwijzers zijn uitsluitend hoogstaande phd´s, professoren, Mutakallimien, Mufassirien, Muhaddithin en Sh ul-Quraa’. Het kennisniveau en diepgang van Al-Azhar geleerden is ongekend en zeer gespecialiseerd. Dit is thans waarom Azhari´s bedreven zijn in Fiqh, Aqeedahleer en zonder meer de beste in Qira-ah. De oprichter van de stichting is zelf een afgevaardigde van Al-Azhar en heeft de wens hetzelfde beschikbaar te stellen voor in Nederland.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.