Team van geleerden en bijdragenden

De kennis die wordt aangeboden via al-Husayn staat onder supervisie en nakijk van uitsluitend traditioneel geleerden, zij zijn dus specialisten volgens het jargon. Hiernaast zijn er vele bijdragenden ten dienste van de islam  via al-Husayn hun artikelen uitbrengen. Klik op de foto voor meer informatie.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving

Dr Hasan

Sh. Dr. Hasan al-Shafi al-Azhari

Naslag voor Ilm al-Kalam

dr Mustafa

Sh. Dr. Mustafa Abu Zayd al-Azhari

Supervisor voor Ilm al-Kalam, Hadith en Ifta

Sh Nabeel

Sh. Nabeel b Muhammad al-Azhari

Supervisor in de 10 recitatiestijlen

mykazhari

Sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari

Ilm al-Kalam, Qira-ah, Hadith en Ifta

brahim boughalab

Sh. Brahim Boughalab

Redactie en naslag voor Qira-ah en theologie

Qari idjaz

Qr. Mohammad Idjaz Sahebdien

Redactie in Qira-ah

person-icon-person-icon-17

Abdelmalik SImon

Bijdrager in artikelen en nalezer

Harun

Harun Verstaen

Bijdrager in artikelen en redactie van boeken

person-icon-person-icon-17

Echtgenote van Shafi Madhar

Nalezer

person-icon-person-icon-17

Qr. Shafi Madhar

Redactie in Qira-ah

13620235_1003273786435921_2527660052626881613_n

Galied Ashruf

Publieklezer

person-icon-person-icon-17

Shaieb Mahabali

Financien

Sh. Dr. Hasan al-Shafi' al-Azhari

De nobele sheikh is de autoriteit van Al-Azhar al-Shareef, lid van het Comite van seniore schriftgeleerden en beheert twee universiteiten een faculteit van al-Azhar en universiteit al-Qahirah. Hij wordt erkend als de grootste geleerde op het gebied van Ilm al-Kalaam en verkreeg de titel: de Mutakallim.

Zijn kennis wordt geroemd door de overigen als de meest seniore geleerde op dit gebied. Alle grote Shuyukh keren terug naar deze grootheid in de vraagstukken van Aqeedah. De sheikh is ondanks zijn leeftijd altijd bezig met kennisoverdracht, hij runt twee universiteiten, schrijft boeken op verschillende vakgebieden, begeleidt Phd afgestudeerden en voorziet nog steeds onderwijs op de universteiten. De sheikh is autoritair op het gebied van Ilm, doch erg nederig en zorgzaam voor zijn studenten. Het is een ware Barakah dat de nobele Sheikh ons voorziet van zijn onderzoek en supervisie in Ilm al-Kalam.

Sh. Dr. Mustafa Abu Zayd al-Azhari

De nobele sheikh is een professor op de al-Azhar universiteit en doceert de Ifta en Ulum al-Hadith klassen. Hij studeerde Cum Laude af op Al-Azhar Al-Shareef en deed zijn Phd in Ulum al-Hadith. Zijn expertise liggen op het gebied van Ilm al-Hadith, Fatwa, Ilm al-Kalam en Maliki Fiqh.

De sheikh is continue bezig met kennisoverdracht, begeleidt moeftie in opleiding en is Muhaqqiq van vele Turath werken uiteenlopend van Usul al-Hadith, Ilm al-Kalam en Mantiq. Daarnaast is hij een Hafiz van de nobele Quran. Het is een ware Barakah dat de nobele Sheikh ons voorziet van zijn onderzoek in Ilm al-Kalam, Ilm al-Hadith en Ifta.

Sh. al-Qurra Nabeel b. Muhammad al-Azhari

De nobele sheikh al-Qurraa van al-Azhar is een autoriteit op het gebied van Qira-ah en de verdiepingen daarop. Zijn expertise liggen op het gebied van de wetenschap tot de Quran, de 10 recitatiestijlen in Shatibiyyah, Tayyibah en de uiteenlopende opinies daarin.

Ook op het gebied van Ilm al-Waqf, Rasm en Ayat. Hij is daarnaast een traditionele schriftgeleerde van de Al-Azhar universiteit. De sheikh is elke dag van Fajr tot aan Isha bezig met het onderwijzen van Qira-ah. Zijn studenten behoren tot de top Huffaz en shyukh in de recitatiestijlen. Hij is niet louter een onderwijzer maar een specialist in de bewijsvoering en hoe de Awjuh zijn bewezen. Hij kent honderden shuyukh die bij hem afstuderen in Riwayaat en de bewijsvoeringen daartoe. De nobele Sheikh is zeer Muglis voor de Quran, weigert geld voor enig van zijn lessen en is altijd ten dienste van de studenten.

Sh. al-Qurra Ahmad Jamal al-Azami

De nobele sheikh al-Qurraa van India is een autoriteit op het gebied van Qira-ah. Zijn expertise liggen op het gebied van de wetenschap tot de Quran, de 10 recitatiestijlen in Shatibiyyah, Tayyibah en de uiteenlopende opinies daarin. Ook op het gebied van Ilm al-Waqf, Rasm en Ayat. 

Hij is daarnaast een traditionele schriftgeleerde. Hij was de directe student van Sh ul Qurraa Muhibbuddin Ahmad (rh.). De sheikh is de hoofddocent van de universiteit Jamia Amjadia in India en onderwijst Qira-ah volgens shatibiyyah en Tayyiab. Zijn studenten behoren tot de top shuyukh in de recitatiestijlen. Hij heeft meerdere werken op het gebied van Qira-ah volgens Shatibiyyah, Waqf en Rasm in het Urdu uitgebracht.

Sh. Brahim Boughalab

De sheikh is een traditionele schriftgeleerde in de islamitische wetenschappen gestudeerd in Marokko en Egypte. Daarnaast kent hij een expertise op het gebied van Qira-ah en Maliki Fiqh. Hij is een directe afgevaardigde van de Sheikh al-Maqari van Misr Abdul Hakeem al-Azhari (rh.) en sh. al-Qurra Qari Khair Muhammad Chisti.

Hij is daarnaast een Hafiz van de nobele Quran en een Qari volgens het jargon der Qurraa. Hij staat bekend om zijn uitermate beheersing van de Makharidj en de Maqaam volgens Hafs en Warsh. Iets wat menigeen Qurraa moeilijk kunnen combineren. Zijndeweg heeft de sheikh de master Arabistiek en islamkunde gestudeerde aan de KU Leuven en doet momenteel zijn studie als vertaler op universitair niveau.

Sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari

De sheikh is een traditionele schriftgeleerde gestudeerd in India en Egypte (Jamia Amjadia en al-Azhar al-Shareef). Zijn expertise liggen op het gebied van Ilm al-Kalam, Qira-ah (10 Shatibiyyah en Tayyibah), Rasm, Fiqh, Hadith en Ifta. Hij is in deze Ulum een directe afgevaardigde van de Mutakallim sh. Dr. Hasan al-Shafii,

sh. Dr. Mustafa Abu Zayd al-Azhari, sh. al Qurraa Nabeel al-Azhari, sh. al-Qurraa Ahmad Jamal al-Azami, Mufti Nazim Ali Ridawi, sh. Mufti al-Azam Akhtar Rida Khan al-Azhari (rh.) en is opgenomen in hun Isnad van specialisten. Hij heeft daarnaast Qira-ah, Rasm en Waqf opgedaan bij sh. al-Qurra Qari Khair Muhammad Chisti, de directe student van sh. Mahmoud Khalil al-Hosary rh. Momenteel vervolgt hij zijn traditionele Ifta studie aan de al-Azhar universiteit en verricht zijn werkzaamheden als moeftie en een traditionele schriftgeleerde.

Hij is een cum laude afgestudeerde werktuigbouwer (TH-Rijswijk) en heeft daarnaast Materiaalkunde op de TU Delft gestudeerd (MSE). Naast zijn beroep als moeftie en ingenieur is hij voornamelijk bezig met onderwijs en het publiceren van werken.

al-Qari Mohamed Idjaz Sahebdien

De Qari is een vakkundige Hafiz en recitant van de nobele Quran. Hij staat bekend om zijn fijne uitspraak en beheersing van de Ahkam van Tajwid en uitspraak zoals dat afkomstig van Sh al-Qurraa Khair Muhammad Chisti (directe student van Sh Mahmoud Khalil al-Hosari). De Qari is onderlegd door de nobele Sheikh in de Tajwid

en Waqf-kunde. Hij heeft gedoceerd op de Jamia Madinatul Islam en doet dat momenteel in de moskee Ar-Raza te Almere. Momenteel leidt hij studenten op in de Hifz van de Quran met de toepassing van de reglementen van Tajwid, waarbij de eerste lichting al heeft plaatsgevonden. Dit doet hij naast zijn gezin en werk.

al-Qari Shafi Madhar

De Qari is een vakkundige Hafiz en recitant van de nobele Quran. Hij staat bekend om zijn beheersing van de Ahkam van Tajwid en uitspraak zoals dat afkomstig van Sh al-Qurraa Khair Muhammad Chisti (directe student van Sh Mahmoud Khalil al-Hosari). 

De Qari is onderlegd door de nobele Sheikh in de Tajwid, Waqf-kunde en Rasm al-Khatt. Hij is momenteel docent Tajwid en Hifz in de De Qari is onderlegd door de nobele Sheikh in de Tajwid, Waqf-kunde en Rasm al-Khatt. Hij is momenteel docent Tajwid en Hifz in de moskee Ar-Raza te Almere. Momenteel leidt hij studenten op in de Hifz van de Quran met de toepassing van de reglementen van Tajwid, waarbij de eerste lichting al heeft plaatsgevonden. Dit doet hij naast zijn gezin en werk.moskee Ar-Raza te Almere. 

Harun Verstaen

De eerwaarde broeder Harun houdt zich bezig met het bestuderen van de islam en de Arabische taal, bij diverse islamitische instituten en Shuyukh in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft hij diverse islamitische boeken en teksten vertaald die zijn gepubliceerd door verschillende uitgevers, waaronder het bekende werk ‘Onze Meester Mohammed’ en de ‘Alomvattende Boodschap’. 

Ook heeft hij de afgelopen jaren tientallen teksten nagekeken en gecorrigeerd voor allerlei auteurs en vertalers. De eerwaarde broeder is afgestudeerd als jurist en werkzaam binnen de rechtspraak. In zijn vrije tijd is hij vertaler (Eng.-Ned.) en proeflezer en werkt als een jurist. Dit belet hem niet om continue verder te studeren in de islam. Voor al-Husayn biedt hij een waardevolle bijdrage in academinsche artikelen en tekstuele redactie.​ In zijn vrije tijd is hij vertaler (Eng.-Ned.) en proeflezer en werkt als een jurist. Dit belet hem niet om continue verder te studeren in de islam. Voor al-Husayn biedt hij een waardevolle bijdrage in academinsche artikelen en tekstuele redactie.​

Abdelmalik Simon

De eerwaarde broeder Abdelmalik heeft een tijd gestudeerd in Syrië om de Arabische taal en de basisfundamenten van het geloof te leren. Zijnde weg studeert hij nog steeds door bij verscheidene shuyukh om meer dienstbaar te zijn voor de godsdienst.

Naast zijn werk als leerkracht islamitische godsdienst heeft hij de opleiding islamwetenschappen en Arabisch voor hoger onderwijs aan het Islamitisch Europees Instituut te Brussel gevolgd. Na de opleiding in Brussel is hij verder gaan studeren aan de IUR om meer kennis op te doen in de islamitische jurisprudentie en haar vertakkingen. Hij heeft de lerarenopleiding voor hoger onderwijs in Gent afgerond en beschikt over een bekwaamheid in pedagogiek. Voor al-Husayn biedt hij een waardevolle bijdrage in academische artikelen en tekstuele nakijk.

Galied Ashruf

De eerwaarde broeder Galied Ashruf is een toegewijde moslim, vader en moskeebestuurder van de Noeroel-islam. Hij zet zich in voor de godsdienst en is continue bezig met het faciliteren van onderwijs voor de nieuwe generatie. Bij al-Husayn heeft hij de rol als publieklezer en geeft zo zijn waardevolle bijdrage aan de boeken om het toegankelijk te maken voor het algemene publiek.

Shaieb Mahabali

De eerwaarde broeder Shaieb Mahabali is een toegewijde vader en moslim in het leven. Met zijn beste inspanning is hij ten dienste van de islam in de moskee en helpt waar dat mogelijk is om de verspreiding van kennis mogelijk te maken. In het dagelijks leven is hij belastingconsulent van beroep en in dit verband is hij de financiele persoon achter al-Husayn.

Anonieme broeders en zusters

Er zijn binnen al-Husayn velen die hun bijdragen leveren, van tekstuele nakijk tot ICT ondersteuning, mensen die advies geven omtrent onderwerpen maar uit bescheidenheid niet wensen genoemd te worden. Bij Allah zijn hun namen bekend en bij Hem

staan hun zegeningen te wachten. Dit is ook het geval met de gulle sponsoren dankzij wie het werk mogelijk is. Wij scharen hen allen, w.o. de sponsoren als actieve helpers van het werk voor de islam.

 

Erevermelding

Sh. Arshadul Qadri rh. (1925 - 2002)

De nobele Sheikh stond bekend als de Allamah, Raees al-Qalam (auteur) en missionaris van de islam. Hij was een traditionele schriftgeleerde en opgeleid door de Muhaddith Shah Abdul Aziz al-Muradabadi (rh.). Hij reisde de wereld rond om de islam te verspreiden en richtte vele grote islamitische instellingen in

meerdere landen op, zoals Dawate Islami, Jamia Madinatul islam (Den Haag), Jamia Amjadia (India) en vele meer. Hij was werkzaam als Secretary General van de World Islamic Mission. De nobele sheikh is een bron van inspiratie voor al-Husayn daar hij de eerste islamitische onderwijsinstelling in Nederland oprichtte waaruit deze werken voortvloeien: Jamia Madinatul-Islam. ​De nobele sheikh is een bron van inspiratie voor al-Husayn daar hij de eerste islamitische onderwijsinstelling in Nederland oprichtte waaruit deze werken voortvloeien: Jamia Madinatul-Islam.

 

Sh. Shah Ahmad Noorani al-Siddiqui rh. (1926 - 2003)

De nobele Sheikh stond bekend als de Allamah en missionaris van de islam. Hij was een traditionele schriftgeleerde van de islam opgeleid door mede zijn vader de Muballigh Abdul Aleem al-Siddiqui (rh.). Hij reisde de wereld rond om de islam te verspreiden en richtte vele islamitische instellingen op, zoals Dawate Islami, Jamia Madinatul islam (Den Haag), en vele meer. 

Hij was werkzaam als de president van de World Islamic Mission. Hij was een tijd een politicus in Pakistan. Hij was een trouwe dienaar van de Profeet en verkondigde de islam in haar zuivere vorm als een vakgetrouwe jurist en academicus. De nobele sheikh is een bron van inspiratie voor al-Husayn daar hij de eerste islamitische opleidingsinstituut Jamia Madinatul-islam oprichtte waaruit deze werken voortvloeiden.

Sh. Qari Khair Muhammad Chisti

De nobele Sheikh staat bekend als de meest seniore autoritaire geleerde in Qira-ah (10-stijlen), Rasm al-Khatt, Waqf in Pakistan en Nederland. Hij vernam dit direct van de Sh. al-Maqari Mahmoud Khalil al-Hosary en Sh. Abdul Basit Abd al-Samad. Hij bezit prestigieuze Isnad van grote vakrecitanten die gezien worden als de 

autoriteit volgens het oude jargon van Al-Azhar al-Shareef. De sheikh heeft vele Shuyukh en Qurraa in zijn leven opgeleid en vele honderden Huffaz afgeleverd. Zijn studenten staan bekend om hun onderscheid van anderen in de precieze uitspraak van de Quran en hun vakkundigheid in de traditionele kennis van Qira-ah. De sheikh is niet louter een vakrecitant maar een traditionele schriftgeleerde.

Sh. Qari Yusuf al-Baghdadi rh. (2012)

De nobele Sheikh staat bekend als een trditionele schriftgeleerde in Fiqh, Hadith en de Quran. De sheikh heeft vele Shuyukh en Qurraa in zijn leven opgeleid en vele honderden Huffaz afgeleverd. Zijn studenten staan bekend om hun onderscheid van anderen in de juiste uitspraak van de Quran en hun vakkundigheid in de

traditionele kennis van Qira-ah. De sheikh is niet louter een vakrecitant maar een schriftgeleerde in deze kunde en een grote Alim in de theologie volgens de oude maatstaven. De sheikh is in realiteit degene geweest die de basis heeft gelegd voor de kennis die onder al-Husayn worden gepubliceerd. Hij heeft zijn leven lang de Quran gediend moge dit hem in de Akhirah rust schenken.​

Met de Wil van Allâh zullen er meerdere geleerden volgen die samen zullen werken ten dienste van de islam en het volk.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email