Schenk met belastingvoordeel

De Belastingdienst een deel van je gift laten betalen? Dat kan. Als je ons vijf jaar lang met een vast, zelf gekozen bedrag steunt en dit vastlegt in een overeenkomst, is je gift volledig aftrekbaar van de belasting.

Afhankelijk van je inkomen krijg je tot de helft van je gift terug. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Je gift is dus meer waard, zonder dat het je meer kost! Voorheen was hiervoor een notariële akte vereist, maar nu kun je dit direct met ons regelen.

Voordeel berekenen

Benieuwd hoeveel je kunt besparen op je gift? Doe de gratis check.
 

Direct aan de slag

Download het overeenkomstformulier en stuur deze ondertekend retour.
 

Belastingvoordeel: meer doen met hetzelfde geld

Een gift kun je altijd aftrekken als deze 1% – 10% van het jaarinkomen bedraagt. Wil je jaarlijks schenken, maar minder dan 1% van je inkomen? Dan is periodiek schenken aantrekkelijk. Als je al-Husayn 5 jaar achtereen steunt met een vast bedrag en deze schenking vastlegt in een overeenkomst/akte, dan weet je zeker dat de gift volledig aftrekbaar is.

Een periodieke gift is dus meer waard doordat je meer kunt geven zonder dat het je meer kost. Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kun je je donatiebedrag zelfs verhogen. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan je gift. Bruto geeft je meer, maar netto blijf je hetzelfde betalen. Voordeel is dat al-Husayn meer kan investeren in de islam en Quran en meer gratis kan aanbieden. Via de rekenhulp kun je dit voordeel berekenen.

Kijk hieronder naar een rekenvoorbeeld.

Er van uitgaande dat je in de tariefschijf van 37,35% valt, deze schenking lager is dan 1% van het verzamelinkomen en al-Husayn het enige doel is waaraan je jaarlijks schenkt. Hoe meer je doneert, hoe meer belastingvoordeel je hebt. Dit is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Stel je doneert € 100,- per jaar. Als je in de inkomstenschijf van 37,35% valt, dan kun je € 37,35 van de Belastingdienst terugvragen. Je kunt dit voordeel ook aan al-Husayn  geven. Je schenkt dan na teruggave van de belastingdienst netto € 100,- per jaar, maar al-Husayn ontvangt € 159,-.

Als je ons vijf jaar lang periodiek met een vast, zelf gekozen bedrag steunt en dit vastlegt in een overeenkomst, is je gift volledig aftrekbaar van de belasting.

Ik wil graag doneren met teruggave maar begrijp het nog niet zo goed...

Begrijp je het voordeelsysteem nog niet zo goed? Heb je misschien meer uitleg nodig? We staan je dan graag te woord. Bel of whatsapp hiervoor naar 0685395534 of laat een email achter via het formulier via de contactpagina.

Hoe kan ik doneren?

Moge Allah je zegenen. Klik op de onderstaande knop voor de wijze hoe je kunt doneren.

al-Husayn is door de Belastingdienst  aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Ook als schenker kun je profiteren van belastingvoordeel. Maar wat is een ANBI-status precies en hoe werkt het? We leggen het graag uit. Klik op de afbeelding.

Veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. De grootste Fatwa bureau in de wereld Al-Azhar de Dar al-Ifta al-Misriyyah heeft hierover een onderzoek gepresenteerd waarin wordt gemeld dat het onderwijs van de Quran en islam valt onder de regel van "op het pad van Allah".

Allah vermeldt in de nobele Quran:

"Voorwaar, de Zakah is slechts voor de armen en de behoeftigen en de werkenden (aan de inzameling ervan) en het verzoenen van harten, en voor (het vrijkopen) van de slaven, en de schuldenaren en (om uit te geven) op de Weg van Allah en voor de reiziger (zonder proviand), als een plicht tegenover Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs. " [Quran 9:60]

Op basis hiervan is er geen belemmering om Zakah aan al-Husayn te geven om te voorzien in haar behoeften om de wetenschap van de Quran, Qira-ah en islam staande te houden.

Ja, je kunt de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Let wel op: als je stopt met geven binnen 5 jaar (zonder geldige reden) dan vervalt het recht om de schenking af te trekken. Ook van eerdere jaren waarin de schenking wel werd voldaan.

 

Ja, deze termijn van 5 jaar is verplicht. Uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wanneer je donatie is vastgelegd, kunnen wij ervan uitgaan dat het bedrag daadwerkelijk binnenkomt. Het geeft ons dus zekerheid qua inkomsten op de langere termijn. Hierdoor kunnen wij beter inschatten hoeveel wij kunnen investeren in de projecten. De behoefte is enorm groot en we hebben zoveel werk nog te doen. We willen erg graag dat er meer docenten digitaal les geven, de Quran overbrengen en alles in een App aanbieden. Gratis !

Een ander voordeel geldt als je ervoor kiest om je fiscale voordeel ook aan al-Husayn te geven. In dat geval krijgen wij meer inkomsten, terwijl je hetzelfde betaalt.

In de bevestiging van de overeenkomst ontvang je van ons een uniek transactienummer. Dit unieke nummer dien je door te geven aan de Belastingdienst. In het begin van elk kalenderjaar ontvangt je van ons een bevestiging van je giften over het afgelopen jaar.

Daarnaast heb je bij het invullen van je belastingaangifte het RSIN-nummer van al-Husayn nodig. Dit is het nummer waaronder al-Husayn bij de Belastingdienst bekend is. Ons RSIN-nummer is 857996290.

Dit is geen probleem. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. U zult uw nabestaanden er dus nooit mee belasten. Voor ieder jaar dat u de overeenkomst hebt, ontvangt u wel het fiscale voordeel. Moge Allah ermee uw graf verlichten en voor gemak zorgen. We zullen het werk met uw aandeel voortzetten.

Je lopende donatie komt automatisch te vervallen wanneer je een periodieke schenking aangaat. Geef dit s.v.p. met een bericht. Dank je wel!

Ja, dat kan. Je bent wel verplicht om vóór 1 januari het hele jaarbedrag te betalen. Dit betekent dat je in het resterende deel van het eerste jaar evenveel betaalt als wat je daarna per jaar betaalt. Dit is een regel van de Belastingdienst.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.