Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Ontmoeting met Ustad Zekeriya Budak

Inhoudsopgave

Vandaag hebben we een ontmoeting gehad met een van de pilaren van de Ahl al-Sunnah in Nederland: Ust Zekeriya Budak. 

Tijdens het gesprek over de gemeenschap in Nederland, de behoeftes van de moslims, hebben we de onlangs uitgebrachte werk 
de Medina Methode overhandigd. Hij was vol of over het werk de Medina Methode welke in 7 delen is uitgebracht, vooral omdat het gratis is voor de studenten van de Quran. Het is een project geweest van de vertaler van maar liefst 6 jaar.

Een van de kenmerken van geleerden is dat zij de waarde van nuttige werken herkennen. Hij loofde het werk met de woorden als: “Zeer cruciaal voor de gemeenschap en iets wat zeer nodig is voor de jongeren in Nederland.” 

We hebben ook de werken van het Quran-instituut al-Husayn overhandigd zoals de werken:
Inleiding tot Tajwid
De Waqf volgens Hafs en Warsh
Tuhfah al-Atfal
Aqidah van de Sh. al-Islam al-Badjuriyy van Al-Azhar rh. en Sh Ahmad al-Dardeer al-Maliki al-Azhari rh. en het Seerahwerk.

Aan het eind deed de Ustad een Dua voor de werken, voor ons allen, de gemeenschap in Nederland en dat we met zijn allen van nut zullen zijn voor de godsdienst.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het geven van geschenken op de Mawlid cover

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden

Krijg 10% korting!