Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Ontmoeting met de Shuyukh van Al-Azhar

Inhoudsopgave

Met de lof aan Allah zijn we met de boeken afgereisd naar Al-Azhar voor een ontmoeting met de geleerden. De geleerden van de Ahl al Sunnah bewijzen in hun werken dat er veel zegen is bij de nobelen en geliefden van Allah. We hebben voor allen teamleden de Dua gedaan en de Salaam gepresenteerd.

Dag 1, 2 en 3 waren weggelegd voor een bezoek aan de Sayyidaat: Aishah, Nafeesah, Ruqayyah, Sakinah, Zaynab, Fatimah al Nabawiyyah, Fatimah bint Umm Ghulam, Fatimah bint Imam Al Hasan. We bezochten ook de rustplaats van de imam naar wie de uitgeverij is vernoemd: al Imam al-Husayn en daarnaast de vrome geleerden van Al-Azhar: Sh Salih al-Jafariyy, Sh Ahmad al Dardeer al-Malikiyy Al-Azhari.

Ontmoeting met de Shuyukh

We zijn hierna naar de Shuyukh van Al Azhar gegaan die tevens de Shuyukh en van de voorzitter van de stichting zijn: sh Mohamed Yaseen Khan al-Azhari. De kennis en Isnad die worden verstrekt lopen via deze specialisten van de islam.

Mutakallim Sh Dr Hasan al-Shafi’iyy al-Azhari

1. de Mutakallim Sh. Dr. Hasan al-Shafi’iyy al-Azhari. De eerwaarde dokter is meer dan 85 jaar oud en wordt gerekend tot de grootste specialisten in Ilm al Kalam onder de huidige Ashairah. Hij heeft vele werken op dit veldgebied geschreven die voor Professoren wordt gehanteerd. De eerwaarde sheikh doceert nog steeds Ilm al Kalam en schrijft nog steeds vele bloekwerken. Sh Mohamed Yaseen Khan al-Azhari heeft bij hem mogen specialiseren en heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn momenten om het vertaalwerk te voorzien van zijn expertise. We hebben zijn commentaar en onderzoek in de Badjuriyys Risalah in Ilm al-Tawhid toegevoegd en zijn nu voor u beschikbaar in een geweldige uitgave. We hebben de nobele Sheikh het eindresultaat laten zien van zijn verdiensten en de verdiensten van Al-Azhar voor Nederland. Hij was vol lof over de werken en tekende namens Al-Azhar een dankbetuiging voor de prachtige werken. Moge Allah zijn rang verheffen. We hebben ook voor een nieuw aankomend werk om toelichting gevraagd die toegevoegd zullen worden. Met de Wil van Allah zal dit snel uitkomen.

Sh Nabeel b. Muhammad al-Azhari

2. Sheikh ul-Qurra Nabeel b. Muhammad al-Azhari. Hij behoort momenteel tot de grote Shuyukh in de 10 Qira-ah volgens Tayyibah en Shatibiyyah. Zelfs docenten van Al-Azhar komen studeren bij hem. Deze eerwaarde sheikh doceert dagelijks van Fajr tot aan Isha, en weigert geld aan te nemen van studenten. We hebben de Sheikh de werken laten zien met in het bijzonder de al-Qaidah al-Nuraniyyah waardoor de kinderen nu thuis van een vakrecitant thuis kunnen leren met de gratis app. De Sheikh verrichtte een smeekbede voor het instituut en de boeken, zich wendend tot al-Imam al-Husayn. Hij is de docent in de 10 Qira-ah van Sh Mohamed Yaseen Khan al-Azhari en gaf hem zijn Isnad tot aan de geliefde Profeet.

Sh Dr. Mustafa Abu Zayd al-Azhari

3. Sheikh Dr Mustafa Abu Zayd al-Azhari behoort tot de docenten van Al Azhar die de Ifta (Mufti) klassen doceert. Hij kent vele Isnad tot grote gerenommeerde geleerden van Al Azhar zoals Imam al Badjuriyy, Imam Dardeer en vele overige. De eerwaarde sheikh is tevens de docent van Sh Mohamed Yaseen Khan al-Azhari in Hadith, Ilm al Kalam en Ilm al-Faraaid etc. We hebben tijdens de ontmoeting de boeken gepresenteerd welke hij loofde. Daarnaast hebben we het aankomend Aqeedah werk van kaft tot kaft doorgenomen en een Sanad eraan toegevoegd die samen met het boek gepubliceerd zal worden. 

Voordat we boeken uitgeven nemen wij alles eerst door met de top-expert op hun vakgebieden en voorzien wij het van kantnoten ter verduidelijking voor de student. Met de wil van Allah zullen de volgende bloemen van Al Azhar naar Nederland komen overwaaien.

Sh Dr. Taha Rayyan al-Maliki

3. Sheikh Dr Taha Rayyan al-Maliki behoort tot de meest seniore geleerden van Al-Azhar en is lid van het comite van seniore geleerden. Hij is de meest vooraanstaande geleerde van de Maliki Mazhab. Naast zijn vakspecialisatie in vergelijkende Fiqh, doceert hij voornamelijk de Sahih al-Bukhari nabij het graf van Sh Ahmad al-Dardeer al-Maliki rh. 

Het is een ware Barakah om van hem in kennis te mogen profiteren en Dua te nemen. Moge Allah zijn rang in het paradijs verheffen.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover