Nederland een vakrecitant rijker

Hafiz en Qari Idjaz Sahebdien

BismillahirRahmanir Rahim, Wa Sallaaho Ala Sayyidina Muhammad.
 
Met veel genoegen delen wij mede dat Nederland zojuist een vakrecitant rijker is geworden in de Riwayah van:
 
Hafs en Shu’bah volgens de Tariq van imam al-Shatibi rh.
 
De Hafiz en Qari Mohamed Idjaz Sahebdien reciteert met Itqan, past de Ahkam van de recitatie en de regels van Wasl en Waqf correct toe, maakt duidelijk onderscheid tussen de Riwayatayn tijdens Waqf en Wasl (o.a. Imalah) en heeft beide Riwayah van kaft tot kaft met de variaties uitgereciteerd.

Met de instemming van Sh. al-Qurra Nabeel b. Muhammad al-Azhari hfz. verkrijgt hij de keten met de Qurraa van Al-Azhar tot aan de nobele Profeet Muhammad (vrede zij met hem) om het voort te zetten.

De geboorte van zijn kinderen, huiselijke verplichtingen, een full time baan, belette hem niet om Hifzlessen aan zijn studenten te verzorgen, door de week en in het weekend en daarnaast tijd te geven om de Riwayatayn uit te lezen. Het was een lang proces maar Allah opent deuren voor hen die op Zijn pad inspannen. 

We vragen Allah dat het uitsluitend voor Hem is gedaan, dat Hij elke letter die gereciteerd is geweest accepteert en ons doet rijzen onder de nobele recitanten. Voorzeker is Zijn boek het meest nobele en het meest verlangde onder Zijn dienaren.

We hebben in de Dua na het uitlezen iedereen meegenomen, alle helpenden maar sterker nog iedereen op de wereld die in dienst is voor de Quran op zijn of haar eigen manier. Moge Allah ons doen rijzen onder de Ahl al-Quran of zij die hen ondersteunden.

We hopen met al-Husayn in de toekomst studenten te helpen op hun pad naar de Quran toe volgens de maatstaven van Al-Azhar. Deze kennis van onze geliefde Profeet vrede zij met hem is met veel offering en moeite tot ons gekomen via onze Mashaikh en in sha Allah zal dit voortgezet worden.

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Quran-instituut al-Husayn
Www.alhusayn.nl

4 Rajab al-Murajjab 1442 H.
15 februari 2021

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.