Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Nederland een vakrecitant rijker: Qari Idjaz

Inhoudsopgave

BismillahirRahmanir Rahim, Wa Sallaaho Ala Sayyidina Muhammad. 

Met veel genoegen delen wij mede dat Nederland zojuist een vakrecitant rijker is geworden in de Riwayah van: Hafs en Shu’bah volgens de Tariq van imam al-Shatibi rh. De Hafiz en Qari Mohamed Idjaz Sahebdien reciteert met Itqan, past de Ahkam van de recitatie en de regels van Wasl en Waqf correct toe, maakt duidelijk onderscheid tussen de Riwayatayn tijdens Waqf en Wasl (o.a. Imalah) en heeft beide Riwayah van kaft tot kaft met de variaties uitgereciteerd.
Met de instemming van Sh. al-Qurra Nabeel b. Muhammad al-Azhari hfz. verkrijgt hij de keten met de Qurraa van Al-Azhar tot aan de nobele Profeet Muhammad (vrede zij met hem) om het voort te zetten.

De geboorte van zijn kinderen, huiselijke verplichtingen, een full time baan, belette hem niet om Hifzlessen aan zijn studenten te verzorgen, door de week en in het weekend en daarnaast tijd te geven om de Riwayatayn uit te lezen. Het was een lang proces maar Allah opent deuren voor hen die op Zijn pad inspannen. 

We vragen Allah dat het uitsluitend voor Hem is gedaan, dat Hij elke letter die gereciteerd is geweest accepteert en ons doet rijzen onder de nobele recitanten. Voorzeker is Zijn boek het meest nobele en het meest verlangde onder Zijn dienaren.

We hebben in de Dua na het uitlezen iedereen meegenomen, alle helpenden, maar sterker nog iedereen op de wereld die in dienst is voor de Quran op zijn of haar eigen manier. Moge Allah ons doen rijzen onder de Ahl al-Quran of zij die hen ondersteunden.

We hopen met al-Husayn in de toekomst studenten te helpen op hun pad naar de Quran toe volgens de maatstaven van Al-Azhar. Deze kennis van onze geliefde Profeet vrede zij met hem is met veel offering en moeite tot ons gekomen via onze Mashaikh en in sha Allah zal dit voortgezet worden.

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Quran-instituut al-Husayn
Www.alhusayn.nl

4 Rajab al-Murajjab 1442 H.
15 februari 2021

Qari-idjaz
al-Qari Mohamed Idjaz Sahebdien
De Qari is een vakkundige Hafiz en recitant van de nobele Quran. Hij staat bekend om zijn fijne uitspraak en beheersing van de Ahkam van Tajwid en uitspraak zoals dat afkomstig van Sh al-Qurraa Khair Muhammad Chisti (directe student van Sh Mahmoud Khalil al-Hosari). De Qari is onderlegd door de nobele Sheikh in de Tajwid

en Waqf-kunde. Hij heeft gedoceerd op de Jamia Madinatul Islam en doet dat momenteel in de moskee Ar-Raza te Almere. Momenteel leidt hij studenten op in de Hifz van de Quran met de toepassing van de reglementen van Tajwid, waarbij de eerste lichting al heeft plaatsgevonden. Dit doet hij naast zijn gezin en werk.

al-Qari Mohamed Idjaz Sahebdien

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover