Medina Methode

online lessen

Het begrijpen van de Koran is van essentieel belang voor iedere moslim. Het is de laatste Openbaring van Allah die via Profeet Muhammad ﷺ tot ons kwam. We reciteren de Koran dagelijks in het gebed, maar wil jij ook begrijpen wat er wordt gelezen? Wacht niet langer, en leer nu de Arabische taal volgens de wereldberoemde Medina Methode serie. Deze serie is nu uitgelegd door een ervaren Ustad in Arabisch welke je nu kunt volgen.

 • Uitleg uit de Medina Methode door een docent met meer dan 10 jaar ervaring

 • Ontzettend makkelijk gemaakt door stap voor stap uitleg

 • Leer op eigen gemak en tijd

 • Tientallen uren aan professioneel gratis les

Docent: Ust. Mohammad Sahib Khan
Vertaler: Mohammed Ahmad Khan

Aantal : t/m les 17 van de 25

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voorbeeld les 13

Het voorbeeld van les 13 geeft een goede demonstratie hoe uitgebreid de latere lessen zullen zijn. Je begint vanaf het prille begin en zult hele zinnen begrijpen.

Op een zeer laagdrempelig manier wordt het leren van de taal erg makkelijk gemaakt en is het te begrijpen voor iedereen. De overige lessen kun je gratis bestellen.

Boek: De Medina Methode deel 1

Studenten aan het woord

Hobbyisten en studenten over de lessen

Medina Methode deel 1

Met de boeken erbij

De behorende Medina Methode boeken om Arabisch te leren, 7 delen, 1793 pagina’s.

 
 • Op maat gemaakte oefeningen

  Dankzij de oefeningen kun je de stof goed onder de knie krijgen

 • Met complete uitwerking

  Controleer de gemaakte opdrachten met behulp van de antwoorden achter in het boek

Voorbeeld
pagina's

1793 pagina’s in full color

Wat imams zeggen

Imams van Nederland en Shuyukh van Al-Azhar over het Quran-instituut al-Husayn.

Er is algemene toestemming om de boeken en de lessen in ongewijzigde vorm te gebruiken voor persoonlijk gebruik. 

St. al-Husayn is een non-profit organisatie welke ANBI gekeurd is. al-Husayn organiseert gratis lessen en cursussen voor de islam. We financieren dit met eigen geld, donaties en verkoop van boeken. Het team van al-Husayn neemt geen geld voor de lessen in de Quran of islam, noch van enig studenten.

We vragen je daarom deze afspraken te respecteren zodat het werk voor de islam niet stagneert. Moge Allah je zegenen.

Verkoop is niet toegestaan

Het werk is uitsluitend voor de Quran gedaan zodat studenten kosteloos de Arabische Taal kunnen begrijpen en zo hun band met Allah kunnen versterken. Hiermee wordt het begrijpen van de Woorden van Allah begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen.

We bedanken Dr. V. Abdur Rahim voor zijn toestemming om de werken kosteloos beschikbaar te stellen aan de studenten van de Quran.

De vertaler en docent geven geen toestemming om er handel mee te drijven.

لا يجوز بيعه

Help mee !

Al-Husayn wil de lessen in een professionele online leeromgeving omzetten waardoor studenten makkelijker, leuker en beter de lessen kunnen volgen. 

Met je Sadaqah, Zakah, donatie deel je in de zegeningen van zulke prachtige projecten en je hebt er voordeel bij omdat we ANBI gekeurd zijn, Je kunt je gift terugkrijgen. Islam helpen en geld terugkrijgen!

Docent

islamstuderen.nl

Ustad Mohamed Sahib Khan
Docent Arabische taal van islamstuderen.nl

Ustad in Arabisch Mohamed Sahib Khan heeft de Arabische taal meer dan 10 jaar gedoceerd op een islamitisch instituut. Hij is erg gewild onder de studenten vanwege zijn down to earth manier van lesgeven. De ustad begrijpt goed welke problemen studenten ondervinden bij het leren van de Arabische taal. Zodoende legt hij het stap voor stap op een zeer laagdrempelige manier uit zodat iedereen, jong en oud, het kan volgen en begrijpen. De Ustad is zeer toegewijd voor de Quran, accepteert geen geld voor de islamitische lessen en wilt graag dat de studenten de Quran begrijpen.

Begin met je les in de ARabische taal

blank

recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Wie weet motiveert het een ander om de Quran te leren begrijpen en verkrijg je zo zegeningen. 

De mooiste plaatsen we op de homepage.

Rated 5 out of 5
28 maart 2021

Ik leer sinds een paar jaren Arabisch (MSA) wat met veel vallen en opstaan gaat (veel moeite). Ik volg geen lessen bij een leerkracht Arabisch maar ik leer het mezelf met enkele taalcursusboeken Arabisch (en audiobestanden).
Wat helaas tegenslaand is dat er geen duidelijke uitleg over de grammaticaregels in de meeste taalcursusboeken Arabisch vermeld wordt. Arabische is een mooie taal maar de grammatica is niet makkelijk om te leren en als een student uit een cursusboek Arabisch leert waarin de grammatica nog eens onduidelijk uitgelegd wordt, en dit is erg demotiverend want deze student begrijpt niet wat hij leert. (ik spreek uit mijn eigen ervaring.)
Ik heb iemand eens over de Medina methode horen praten dat het een uitstekkende leer methode is en dat de grammatica erg duidelijk uitgelegd wordt… en het klopt! Dankzij de Medina Methode heb complexen grammaticaregels in een korte tijd véél beter leren te begrijpen! Ik heb véél van mijn kostbare tijd verloren doordat ik uit cursusboeken aan het leren was waarin de grammaticaregels veel te onduidelijk in uitgelegd wierden. (wat jammer dat ik niet veel eerder op de Medina methode uitkwam.)
Beste mensen, maakt u alstublieft niet dezelfde fout zoals ik gemaakt heb met mijn tijd te verdoen met boeken waarin de grammaticaregels te onduidelijk in vermeld worden en kies meteen voor de Medina methode!

I love Arabic!
Rated 5 out of 5
27 maart 2021

Dit is de beste leermethode die ik ben tegengekomen om de Arabische taal te leren.
Ik heb in het verleden gebruikgemaakt van verschillende Arabische leerboeken in het Nederlands. Deze boeken waren echter te moeilijk voor mij, omdat de grammatica heel moeilijk wordt uitgelegd en de stof in grote sprongen wordt behandeld. Het begrijpen van de Quran wordt hierdoor uiteindelijk niet mogelijk gemaakt.
Er worden daarnaast voornamelijk Latijnse termen aangeleerd, waardoor je uiteindelijk de Arabische grammatica-termen aan het einde van de rit niet kent. Hierdoor wordt het begrijpen van Arabische boeken, waaronder Koran-exegesen en uitleg op Hadith-boeken, een moeilijke klus.
De Medina Methode is heel anders. In deze leermethode word je als het ware ‘bij de hand’ meegenomen in de stof. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, waardoor het goed te volgen is voor iemand wiens moedertaal niet het Arabisch is.
Daarnaast worden de Arabische grammatica-termen gebruikt gevolgd met een Nederlandse vertaling, waardoor je bekend raakt met deze termen. Hierdoor wordt het begrijpen van Arabische boeken toegankelijk voor je. Daarnaast leer je in de Medina Methode het klassiek Arabisch (d.w.z. Quran Arabisch), waardoor je in staat zult zijn om de Quran en Hadith te begrijpen.
Het mooie van alles is dat deze leermethode kwalitatief en nog eens gratis is!
Hopelijk zullen deze boeken de deur naar het begrijpen van de Quran en Hadith voor eenieder openen.
Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

Qadri
(verified owner)
Rated 5 out of 5
26 maart 2021

Geweldige leermethode! Ik leer Modern Standaard Arabisch als hobby en ik heb verschillende boeken waarin de grammatica te moeilijk uitgelegd wordt wat erg demotiverend is om taal zoals Arabisch te leren. Op een dag las ik “Medina Methode” en opeens zijn er mij een hele boel dingen duidelijk geworden over de grammatica in de Arabisch taal. In verschillende taalcursusboeken om Modern Standaard Arabisch te leren staat niet altijd duidelijk vermeld waarom die grammaticaregels of waarom veranderd dat in die zin… waarom?
In deze leermethode (Medina methode) leer je om je ervaring in de grammatica van de Arabisch taal te verbeteren. Het maakt niets uit als je nu Modern Standaard Arabisch of klassiek Arabisch (koran Arabisch) wilt leren, deze methode helpt zeker je kennis te verbeteren! Probeer het!

Enokuh

blank

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.