Inleiding tot Tajwid

Een inleiding tot Tajwīd, een boek om de Qur’ān mee te leren lezen. Het boek legt een fundament neer voor een student(e) van de nobele Qur’ān. Het richt zich op de fundamenten van Tajwīd, namelijk de articulatieplaatsen en de eigenschappen van een letter. Hiernaast wordt een introductie gemaakt met de kennis van Waqf, namelijk hoe en waar te stoppen in de nobele Qur’ān. Om deze kennis begrijpelijk te maken voor de beginners, is er veel gebruik gemaakt van kleurenafbeeldingen en tabellen. Hiernaast zijn vele begrippen van Tajwīd versimpeld uitgelegd zodat een optimale kennisvergaring mogelijk wordt.

Kleurenafbeeldingen

In beelschone afbeeldingen en in full color wordt het exact duidelijk van waar een Arabische letter tot stand komt! Met exacte precisie en met de juiste begrippen worden de articulatieplaatsen aangegeven.

Tajwid moeilijk?

Met behulp van steekwoorden en tabellen wordt het begrijpen van Tajwidbegrippen heel makkelijk. Niet eerder is dit zo gedaan. Je krijgt door middel van steekwoorden direct de insteek van een begrip in de gaten.

Weetjes

Vele weetjes over de Quran zijn in het boek verwerkt. Zo kom je erachter hoe de Quran tot stand is gekomen!

Oefeningen

Er zijn oefeningen zijn in het boek verwerkt, gericht op de lessen ervoor. Een student(e) kan zo zijn of haar vaardigheden testen. Uniek is dat het allemaal audio ondersteund is. Zo kun je de geluiden direct beluisteren via de gratis app. Het is niet langer meer een Black Box hoe de juiste uitspraak hoort te zijn.

De stoptekens

Een makkelijke introductie tot de Waqfleer. Altijd willen weten wat die tekens inhouden in de Quran? Waar kan je wel of niet stoppen? Deze vragen worden beantwoord in een speciaal hoofdstuk over Waqf!

De theorie gaat gepaard met opdrachten die samen met een begeleider uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor zal een beginnende student(e) de kennis van Tajwīd snel beheersen en correct kunnen toepassen. Het boek is ingericht als een educatiemateriaal en is goed te combineren met de applicatie: Quranisch schrift (Arabic). Dit zal – met de wil van Allāh – een uitstekend begin zijn voor de beginnende student(e) van de recitatiewetenschap.

Download de handige samenvatting van de regels link

Het boek bevat:

  • een verklarende woordenlijst van Tajwidbegrippen
  • kleurenafbeeldingen om de articulatieplaatsen te begrijpen
  • tabellen en uitleg over de eigenschappen van letters
  • hoofdstuk over uitleg m.b.t. de Waqf
  • vele tips en weetjes over de totstandkoming van de Quran

Wacht niet langer en bestel het boek. Klik op het onderstaande afbeelding om naar de productpagina te gaan.

Hoort u soms het verschil in uitspraak bij de Marokkanen, Aziaten en Egyptenaren: zoals Maliki Yawmiddin, Maaliki Yawmiddin? Deze en vele meer zijn allen bewezen van de geliefde Profeet ﷺ in de 10 recitatiestijlen van de Quran.

In Egypte zijn er hiervoor zelfs speciale Qurans ontwikkeld waarin deze verschillen in staan genoteerd per leesstijl. Zo heb je een aparte Quran voor een stijl, en een andere voor een andere leesstijl.

We willen deze Qurans gratis beschikbaar maken, door de rechten ervan op te kopen om het daarna vrij te geven.

Wilt u helpen bij de bescherming van de nobele Quran doet u dan hieraan mee! Dit is de mooiste en de beste investering voor in het hiernamaals!

 *Bijdragenden worden op de website met naam vermeld dat het Quranproject dankzij hun tot stand is gekomen!
**Bijdragenden vanaf €50 krijgen het nieuwe aankomende Tajwidboek dl 1 gratis inclusief Tuhfah al-Atfal.

Volg de link voor meer info hoe bij te dragen. 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Wishlist 0
Continue Shopping