Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Al-Azhar steunt Idrissa Gueye, verwerpt de normalisatie van homoseksualiteit

Inhoudsopgave

Idrissa Gueye verwerpt homoseksualiteit

Het Fatwacomite van Al-Azhar voor de Bestrijding van Extremisme verwerpt de pogingen om sport en artistieke competities te misbruiken om bepaalde tendentieus agenda’s door te voeren en homoseksualiteit te normaliseren, wat in tegenspraak is met het menselijk instinct, en roept iedereen op om deel te nemen aan individuele en collectieve inspanningen om deze kwaadaardige pogingen het hoofd te bieden.

Zich bewust van de ernst van dergelijke maatregelen, steunt het Al-Azhar Observatorium voor de bestrijding van extremisme het standpunt van de Senegalese speler, Idrissa Gueye, die werd gedagvaard door de ethische commissie van de Franse voetbalbond, omdat hij weigerde deel te nemen aan de wedstrijd van zijn team Parijs Saint-Germain (PSG) tegen Montpellier in de zevenendertigste ronde van de Franse Liga. Het team droeg een shirt met een symbool ter ondersteuning van homoseksualiteit.

Het Fatwacomite benadrukt dat het dwingen van de speler of iemand om een ​​specifieke positie in te nemen die in strijd is met zijn verlangen, overtuigingen en religieuze principes, in strijd is met de verklaring over mensenrechten en de waarden van vrijheid die worden bepleit door Europese samenlevingen.

Idrissa Gueye ondersteund door de president

Het Fatwacomité van Al-Azhar waardeert ook de positie van de Senegalese president Macky Sall die de speler Idrissa Gueye steunde en zijn solidariteit met de speler toonde; hij twitterde:

“Zijn religieuze overtuigingen moeten worden gerespecteerd.”

Wat zegt de islam over homoseksualiteit? Lees verder:

يرفض #مرصد_الأزهر لمكافحة التطرف، محاولات إساءة استغلال المنافسات الرياضية والفنية في تمرير بعض الأجندات وتطبيع الشذوذ الجنسي، التي تتنافى مع الفطرة الإنسانية، داعيًا الجميع إلى المشاركة في الجهود الفردية أو الجماعية للتصدي لتلك المحاولات.وانطلاقًا من الوعي بخطورة مثل هذه الإجراءات، يدعم مرصد الأزهر لمكافحة التطرف موقف اللاعب السنغالي “إدريسا جاي” الذي استدعته لجنة الأخلاق بالاتحاد الفرنسي، على خلفية رفضه المشاركة في مباراة فريقه “باريس سان جيرمان” أمام نظيره “مونبيليه” ضمن منافسات الجولة السابعة والثلاثين من الدوري الفرنسي، بسبب ارتداء الفريق قميصًا يحمل علامة تدعم الشذوذ الجنسي. ويشدد المرصد على أن إجبار اللاعب أو أي شخص على اتخاذ موقفٍ بعينه عكس رغبته وقناعاته وتعاليم دينه يتنافى مع منشور حقوق الإنسان، وقيم الحرية التي تنادي بها المجتمعات الأوروبية. كما يقدِّر المرصد موقف الرئيس السنغالي “ماكي سال” لدعمه موقف اللاعب “إدريسا جاي” وانضمامه إلى حملة التضامن مع اللاعب؛ حيث غردَ على حسابه: “قناعاته الدينية يجب أن تحترم”.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover