Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Grootmoefti van Al-Azhar ontmoet de Nederlandse ambassadeur inzake de cartoonwedstrijd

Inhoudsopgave

Dinsdag 4 september 2018

De grootmoeftie van Egypte, Dr. Shawki Allam, ontving de Nederlandse ambassadeur in Caïro, de heer Laurens Westhoff, in zijn kantoor in de Dar al-Ifta van Egypte. Het onderwerp van het gesprek was de annulering van de racistische cartoonwedstrijd door kamerlid Geert Wilders. De heer Westhoff verduidelijkte Dr. Allam dat Wilders niet de Nederlandse regering vertegenwoordigt en dat Nederlanders dergelijke provocerende acties verafschuwen. “De Nederlandse premier benadrukte dat dialoog de beste manier is om te reageren op dergelijke provocerende crises.” Van zijn kant, bevestigde de grootmoeftie de noodzaak van het verenigen om een internationale wet uit te vaardigen die het minachten van heiligheid en religieuze symbolen criminaliseert.

“Dergelijke racistische oproepen van extreem-rechts leiden af en toe tot verdeeldheid en spanningen in gemeenschappen,”

aldus Dr. Allam.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover