Eerste certificaat al-Noorania

Alle lof zij Allah die ons in staat heeft gesteld om Zijn boek te onderwijzen en studenten te helpen met het reciteren van de Quran.

Een uniek gebeurtenis is dat afgelopen week zuster Maryam de al-Qaida al-Noorania van begin tot eind met Tajwid heeft uitgelezen volgens de maatstaven die al-Husayn hanteert. Hierbij ontving ze een met de hand gekalligrafeerde certificaat van Quran-instituut al-Husayn, ondertekend door al-Qari al-Hafiz Mohamed Idjaz Sahebdien.

Na lange inspanning om de Makharij en Sifaat aan te leren beschikt ze nu over een solide basis om de Quran te reciteren. 

Leeftijd is geen obstakel om het woord van Allah te leren reciteren, maar is een voortreffelijkheid welke iemand dient na te streven, ongeacht zijn of haar leeftijd.

Wij vragen Allah, Qari en Hafiz Mohamed Idjaz Sahebdien in praktijk en in het doceren te zegenen en zijn werkzaamheden te accepteren. Hij behoort tot een van de vakkundige schoonrecitanten die de Makharij, Sifaat  en Ahkam beheersen. Hij is de student van Sh al-Qurra Qari Khair Muhammad Chisti die op zijn beurt de directe student is van Sh al-Maqari Mahmoud Khalil al-Hosari al-Azhari rh.

"Moge Allah de studente verrijken met de Quran.

Ik wil de studenten adviseren om zeker gebruik te maken van de applicatie Quranisch Schrift. De Qaida Noorania is volledig met Tajwid ingesproken op een zeer precieze manier. De studente heeft hier enorm veel aan gehad. Het was duidelijk te merken in haar uitspraak en intonatie dat ze dat imiteerde. Deze hebben haar gesteund in haar lessen. Moge Allah het accepteren."
blank
al-Qari al-Hafiz Mohamed Idjaz Sahebdien
Vakrecitant Hafs en Sho'bah

Onderwijs van de islam en Quran is te allen tijde gratis bij al-Husayn. Er zullen in de nabije toekomst aparte cursussen komen. Wil je hierin bijdragen en delen in de zegeningen? Klik hier

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Quranisch schrift (al-Qaida al-Noorania)

Plaats een reactie

blank

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.