Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Eerste certificaat al-Noorania

Inhoudsopgave

Alle lof zij Allah die ons in staat heeft gesteld om Zijn boek te onderwijzen en studenten te helpen met het reciteren van de Quran.

Een uniek gebeurtenis is dat afgelopen week zuster Maryam de al-Qaida al-Noorania van begin tot eind met Tajwid heeft uitgelezen volgens de maatstaven die al-Husayn hanteert. Hierbij ontving ze een met de hand gekalligrafeerde certificaat van Quran-instituut al-Husayn, ondertekend door al-Qari al-Hafiz Mohamed Idjaz Sahebdien.

Na lange inspanning om de Makharij en Sifaat aan te leren beschikt ze nu over een solide basis om de Quran te reciteren. 

Leeftijd is geen obstakel om het woord van Allah te leren reciteren, maar is een voortreffelijkheid welke iemand dient na te streven, ongeacht zijn of haar leeftijd.

Wij vragen Allah, Qari en Hafiz Mohamed Idjaz Sahebdien in praktijk en in het doceren te zegenen en zijn werkzaamheden te accepteren. Hij behoort tot een van de vakkundige schoonrecitanten die de Makharij, Sifaat  en Ahkam beheersen. Hij is de student van Sh al-Qurra Qari Khair Muhammad Chisti die op zijn beurt de directe student is van Sh al-Maqari Mahmoud Khalil al-Hosari al-Azhari rh.

"Moge Allah de studente verrijken met de Quran.Ik wil de studenten adviseren om zeker gebruik te maken van de applicatie Quranisch Schrift. De al-Qaidah al-Nuraniyyah is volledig met Tajwid ingesproken op een zeer precieze manier. De studente heeft hier enorm veel aan gehad. Het was duidelijk te merken in haar uitspraak en intonatie dat ze dat imiteerde. Deze hebben haar gesteund in haar lessen. Moge Allah het accepteren."
al-Qari al-Hafiz Mohamed Idjaz Sahebdien
Vakrecitant Hafs en Sho'bah

Onderwijs van de islam en Quran is te allen tijde gratis bij al-Husayn. Er zullen in de nabije toekomst aparte cursussen komen. Wil je hierin bijdragen en delen in de zegeningen? Klik hier »

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover