Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

ECHR-uitspraak verbiedt het beledigen van de Profeet

Inhoudsopgave

ECHR-uitspraak verbiedt het beledigen van de nobele profeet wat een moedige beslissing is. Het Observatorium voor Monitoring Islamofobie kondigt in een persbericht aan:
_______________________

Dinsdag 30 oktober 2018

In een persverklaring van dinsdag sprak het Observatorium voor het monitoren van islamofobie in de Dar al-Ifta van Egypte de regel uit van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) waarin een belediging van de profeet van de islam (vrede zij met hem) werd verboden en niet werd gezien als een “vrijheid van meningsuiting”.

Het observatorium ondersteunde ten volle het besluit van het EHRM omdat het lasteren van de religieuze symbolen verder gaat dan de toegestane grenzen van de vrijheid van meningsuiting, daarnaast zal dit religieuze onverdraagzaamheid aanwakkeren.

“Dergelijke soorten moedige beslissingen helpen om de oplkomst van islamofobie in het Westen te minimaliseren,” verklaarde het Observatorium. Bovendien legt het respecteren en vereren van religieuze symbolen en heiligheid geen beperkingen op aan de vrijheid van meningsuiting; het respecteren van de ander is eerder een voorwaarde voor elk objectief debat.

Het Waarnemingscentrum riep de regeringen en mensenrechtenorganisaties wereldwijd op om actie te ondernemen tegen elke poging  van het lasteren onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover