Samenvatting Tajwidregels Tuhfah al-Atfal kaft

E-Book
Tajwidregels samengevat Hafs

Een handige hulpmiddel om je recitatie te verbeteren, met structuur, tabellen en handige definities. Herhaal je opgedane kennis in een opslag ! Ontzettend handig als je snel de regels bij de recitatie wil herhalen.

Dit is de samenvatting van het boek voor beginners: Inleiding tot Tajwid volgens Hafs.

 • Tabellen met Makharidj en Sifat

 • Regels van Tajwid samengevat

 • Uitleg over de Waqf-tekens

Samenvatting Tajwidregels Tuhfah al-Atfal kaft

Klik op de afbeelding om het online te lezen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
0
Pagina's
 • Met zeer nauwkeurige definities uit de authentieke boeken van Tajwid en Waqf

 • Opgesteld door een vakrecitant in de 10 Qira-at van Al-Azhar

 • Samenvatting van het boek Inleiding tot Tajwid volgens Hafs

 • Onderdeel van een volledig curriculum tot een specialist in de recitatiewetenschap

Inleiding

 

De Quran is het hemelse boek van Allah waar moslims dagelijks uit reciteren. Het is een uniek boek dat beeldschoon in klank is en daarnaast meerdere wijzen kent waarop het gereciteerd kan worden. Vanwege een kloof met de specialisten op het gebied van Tajwid, zien we dat de gemiddelde moslim in Nederland niet in staat is de Quran juist te reciteren. Er was een ernstige behoefte naar een boek welk uitlegt wat Tajwid is, maar belangrijker, hoe er voldaan kan worden aan de verplichting van Tajwid. Hierom is het boek Inleiding tot Tajwid volgens Hafs geschreven. 

 

In dat boek is er een fundament gelegd voor een student(e) van de nobele Quran. Het richt zich op de fundamenten van Tajwid, namelijk de articulatieplaatsen en de eigenschappen van een letter. Hiernaast wordt een introductie gemaakt met de kennis van Waqf, namelijk hoe en waar te stoppen in de nobele Quran. 

 

Echter is het zo dat de student na het leren van de regels het niet direct onder de knie heeft. Tijdens het reciteren is er behoefte aan een een soort spiekbriefje in je Quran waarin je snel de regels tot je kan nemen. Dit hebben we ook met de Binas! Zo behaal je een beter en goed rendement bij het leren van de regels van Tajwid

 

Mocht je het werk Inleiding tot Tajwid nog niet doorgenomen hebben, dan raad ik je streng aan om het aan te schaffen. Het is gebaseerd op jarenlange ervaring van lesgeven en opleiden van vakrecitanten. 

 

Ik bid dat dit werk van profijt zal zijn voor de studenten wanneer zij het Boek van Allah reciteren.

 

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker, ingenieur

onderwerpen

Samengevat

 • Uitleg van de totstandkoming van de Quran

 • De articulatieplekken oftewel de Makharidj

 • De Isti’azsah & de Basmalah

 • De verlengende klanken, de Mudud

 • De eigenschappen van de letters, Sifat

 • regels van Nun Sakinah en Tanwin

 • De stoptekens, Waqf

Voorbeeld
pagina's

8 pagina’s

Er is algemene toestemming om de boeken in ongewijzigde vorm te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Wil je het klassikaal gebruiken? Mail de uitgeverij daarvoor.

De pdf bestanden mogen niet verspreid worden. Je kunt andere geïnteresseerden verwijzen naar deze website, zodat ze het zelf gratis kunnen downloaden.

St. al-Husayn is een non-profit organisatie welke ANBI gekeurd is. al-Husayn organiseert gratis lessen en cursussen voor de islam. We financieren dit met eigen geld, donaties en verkoop van boeken. Het team van al-Husayn neemt geen geld voor de lessen in de Quran of islam, noch van enig studenten.

We vragen je daarom deze afspraken te respecteren zodat het werk voor de islam niet stagneert. Moge Allah je zegenen.

Thuis printen in A5 formaat

De samenvatting is speciaal gemaakt zodat je thuis een boekje op A5 formaat kunt afdrukken. Hoe dit moet met Adobe Acrobat wordt hieronder uitgelegd; Open het document in Adobe Acrobat; ga naar afdrukken. Kies Booklet (boekje) vergeet niet om dubbelzijdig afdrukken te kiezen. Print het uit en doe een nietje in het midden. Voor meer uitleg hoe een boekje te maken klik op het volgende icoon.

auteur

blank

sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

Gestudeerd aan al-Azhar universiteit, Jamia Amjadia en al-Jamiatul Ashrafia. Zijn expertise is op het gebied van ʿIlm al-Kalām, Qirā-ah (10-stijlen Shaṭibiyyah en Ṭayyibah), Rasm, Fiqh, Ḥadith en Iftaāˈ. Momenteel vervolgt hij zijn Iftaāˈ studie aan de Al-Azhar universiteit en verricht zijn werkzaamheden als moeftie en ingenieur. 

Hij is een cum laude afgestudeerde werktuigbouwer (TH-Rijswijk) en heeft daarnaast Materiaalkunde op de TU Delft gestudeerd (MSE). Hij is de auteur en onderzoeker van het werk.

Begin met het verbeteren
van je recitatie

Wil je verder gaan ?

Het volgende niveau om een Qari(ah) te worden. Bekijk de Makharidj met afbeeldingen, uitleg van de Sifaat en veel meer regels en uitleg. 

 • Full color afbeeldingen

 • Regels van Tajwid met structuur

 • Hoofdstuk over de Waqf-tekens

blank

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.

  Je ontvangt het direct in je mail !


   Heb even geduld het kan een tel duren.
   Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.