Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

De eerste vrouwelijke afgestudeerden in Makharij en Sifaat

Inhoudsopgave

De eerste vrouwelijke afgestudeerden in Makharij en Sifaat

Alle lof zij Allah voor de gunst om de Quran te moge dienen,

De eerste vrouwelijke afgestudeerden in Makharij en Sifaat is een feit.

Het belang van de juiste uitspraak van de Huruf van de Quran is bewezen middels de verplichting tot het praktiseren van Ilm al-Tawjid. Lees ook over Tajwid >>>

Onder begeleiding van twee Qurraa en Huffaz, 

  1. Muhammad Shafie Ali Madhar en 
  2. Muhammed Idjaz Sahebdien 

hebben twee vrouwelijke studenten de theorie en praktijk uitvoerig beoefend en beheerst. Ze zijn na toetsingen en herhaaldelijke langdurige training bekwaamd geacht in het overbrengen van de juiste geluiden (Tajwid).

Deze cursus werd 1-op-1 gegeven en is meer dan een kort traject van een cursus of het volgen een cursus. Er is prioriteit gelegd op het voortbrengen van de juiste uitspraak en deze te beoefenen. Bij het onderwijs staat daarom de praktijk voorop, omdat dit het fundament en het beoogde doel. Hiernaast is ook de theorie behandeld en uitvoerig afgetoetst op kennis. 

 

Wie zijn er afgestudeerd? Zie de lijst >>

Help mee met de leslocatie voor studenten >>

Lesboek

 

Inleiding tot Tajwd volgens Hafs

Het boek welke gaat over de eerste pilaar van Tarteel. Tajwid met plaatjes en makkelijk uitleg. (Er komt binnenkort een grote update van het boek.)

Bekijk >>>

inleiding tot Tajwid volgens Hafs cover
Bekijk

Wil je ook de Makharidj leren?

Deze cursus wordt aangeboden in twee vormen: 1-op-1 en standalone met vooropgenomen filmpjes. Blijf op de hoogte en meld je alvast aan >>

17 Makharij de 17 articulatiepunten vierkant
Bekijk

Help mee met de Quran


Het onderwijs bij al-Husayn is volledig gratis en het bijbehorende boek wordt ook gratis beschikbaar gesteld. Dit is zodat de student(e) geen obstakels vinden in het leren van het Woord van Allah, en dat het onderwijs van de Quran gratis blijft. Wil je hier een aandeel in de zegeningen? Wordt dan donateur en wees een helper van de Quran.

 
Doneren voor de islam help gratis onderwijs
Doneren
Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover