Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

De eerste afgestudeerden in Ilm Waqf

Inhoudsopgave

Ilm al-Waqf afgestudeerden certificaat vierkant

Alle lof zij Allah voor de gunst om de Quran te moge dienen,

De eerste afgestudeerden in Ilm al-Waqf is een feit.

Het belang van Ilm al-Waqf is net zo belangrijk als het praktiseren van Ilm al-Tawjid. Omdat de Ayah die het praktiseren van Tajwid bewijst ook het belang van de juiste praktijk van Ilm al-Waqf bewijst. Lees ook over Tajwid >>>

Deze cursus werd begonnen in de maand van de Quran met drie lessen in de week en is geëindigd in juni. Vastend en met veel geduld hebben studenten kennis opgedaan over hoe en waar te stoppen in de Quran. Dit werd gedaan uit het boek De Waqf volgens Hafs en Warsh van Sh Muhibbuddin Ahmad rh. met aanvullingen uit het werk van Imam al-Qurraa al-Dani rh. De klas in de Ramadan was vol Barakah en zodra de maand voorbij was waren er slechts enkelen nog die het volledig van kaft tot kaft hebben doorlopen en afgerond met toetsing.

Tijdens de cursus is er vanuit alle invalshoeken het vakgebied behandeld omtrent de Waqf. Studenten met affiniteit met andere recitatiestijlen hebben hierbij uitvoerig deze mogen bevragen en hoe dit van invloed is in de Waqf. Zo is ook de schrijfwijze van de Quran van invloed op de Waqf. We hebben de geschiedenis en de handelswijze van de Sahaba hierin behandeld. We hebben hierin ook de Igtilaaf van de Ulama in Qira-ah van Azie met die van Egypte behandeld en hoe deze te combineren zijn.

Tijdens de cursus zijn ook Aqidahgerelateerde kwesties behandeld en wat de leerschool was van de grote Qurraa en hun handelwijze hierin. Hierbij is het van belang om te weten dat de kennis die hierbij overgedragen wordt conform de leerschool en methodiek is zoals dat met Tawatur en onafgebroken is doorgegeven van de Mashaikh. Er werd ook toelichting gegeven op wat afwijkend hiervan is en hoe hiermee om te gaan bij de overlevering zoals uitgedragen door de Qurraa, wat de hedendaagse bezwaren zijn en wat het antwoord hierop is.

Dit is allemaal nodig, omdat het vakgebied van Qira-ah niet louter het reciteren is, maar een allesomvattende kennis is en waarom de Ulama van Al-Azhar in Qira-ah als basis als traditionele schrfitgeleerden worden opgeleid als een Muhaddith in het vak om de inhoud van de Quran te beschermen.

Wie zijn er afgestudeerd? Zie de lijst >>

Lesboek

 

De Waqf volgens Hafs en Warsh

Het boek welke gaat over de tweede pilaar van Tarteel. Geschreven door de Sheikh al-Quraa Muhibbudin Ahmad rh. met aanvullingen uit het werk van Imam al-Qurraa al-Dani rh.

Bekijk >>>

De Waqf volgens Hafs en Warsh cover
Bekijk

Wil je ook Ilm al-Waqf leren?

Deze cursus wordt van tijd tot tijd aangeboden. Blijf op de hoogte en meld je alvast aan >>

Deze cursus wordt 1-op-1 gegeven zodat er gecontroleerd wordt dat je het vak begrijpt. Je zult hierna dus het vak beheersen en het boek van kaft tot kaft begrijpen. Je krijgt hierna een mogelijkheid tot specialisatie in dit vak.

Bekijk

Help mee met de Quran


Het onderwijs bij al-Husayn is volledig gratis en het bijbehorende boek wordt ook gratis beschikbaar gesteld. Dit is zodat de student(e) geen obstakels vinden in het leren van het Woord van Allah, en dat het onderwijs van de Quran gratis blijft. Wil je hier een aandeel in de zegeningen? Wordt dan donateur en wees een helper van de Quran.

 
Doneren voor de islam help gratis onderwijs
Doneren
Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover