Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

De 17 Makharij oftewel de 17 articulatiepunten

Inhoudsopgave

De 17 Makharij

In dit artikel zal een korte uitleg gegeven worden van de articulatieplaatsen van de Quranische letters. Hierbij zullen de 17 Makharij, oftewel de 17 articulatiepunten behandeld worden met bronvoering uit de Muqaddimah al-Jazariyyah.

Cursus: Inleiding tot Tajwid voor een beter begrip
In de cursus Inleiding tot Tajwid module 1, worden meer nauwkeurige en verbeterde plaatjes van Makharidj behandeld met meer finesse en duidelijke uitleg. Het is een must voor elke Tajwidstudent(e) deze cursus te volgen die zijn of haar uitspraak wilt verbeteren. Tijdens de cursus worden tips en adviezen gegeven en de werkelijke bedoeling van wat de Ulama hanteerden voor uitleg van al-Muqaddimah al-Jazariyyah. De plaatjes van de cursus zijn hierdoor beter, nauwkeuriger en makkelijker te begrijpen.

Overzicht

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Wat is Tajwid cover
Scroll naar top

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden

Mis niets !

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, cursussen en boeken in de islam. Zo mis je niets!