Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

De 17 Makharij oftewel de 17 articulatiepunten

Inhoudsopgave

In dit artikel zal een korte uitleg gegeven worden van de articulatieplaatsen van de Quranische letters. Hierbij zullen de 17 Makharij, oftewel de 17 articulatiepunten behandeld worden met bronvoering uit de Muqaddimah al-Jazariyyah.

De 17 Makharij

Cursus: Inleiding tot Tajwid voor een beter begrip

In de cursus Inleiding tot Tajwid module 1, worden meer nauwkeurige en verbeterde plaatjes van Makharidj behandeld met meer finesse en duidelijke uitleg. Het is een must voor elke Tajwidstudent(e) deze cursus te volgen die zijn of haar uitspraak wilt verbeteren. Tijdens de cursus worden tips en adviezen gegeven en de werkelijke bedoeling van wat de Ulama hanteerden voor uitleg van al-Muqaddimah al-Jazariyyah. De plaatjes van de cursus zijn hierdoor beter, nauwkeuriger en makkelijker te begrijpen.

Overzicht

Begin met je lessen in Tajwid

Leer de Quran reciteren met Tajwid. Bij het Quran-instituut al-Husayn kun je gratis studeren in een mooie en professionele leeromgeving en kun je leren wanneer jou dat uitkomt. Maak ook gebruik van de gratis 1-op-1 cursussen bij een vakkundige docent van Al-Azhar.

Leer Tajwid

De 17 Makharij uit al-Jazariyyah

Leer Tajwid

De 17 Makharij uit al-Jazariyyah

Boeken over Tajwid en de Arabische taal, kun je via: de webshop

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

De juiste uitspraak de juiste Makhraj cover