Seerah van de Profeet Muhammad ﷺ

Leer over het leven van de nobele Profeet Muhammad. In dit boek zal sh. Abd al-Ghaniyy al-Maqdisiyy de belangrijkste aspecten behandelen over het leven van de nobele Profeet, zodat iemand snel kennis kan maken met de meest verheven persoon ooit.

 • Leer over zijn karakter en voorbeeld

 • Leer over zijn familie en zijn grootbrengen

 • Leer over zijn grootse wonderen

 • Beschrijving van de kaliefen

Gratis !

Pagina’s: 144 pagina’s met kleur
Uitvoering: Softcover en E-book
ISBN: 978-90-827664-1-7

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
0
Pagina's
 • Geschreven door de grote imam sh Abdul Ghaniyy al-Maqdisi rh.

 • Betrouwbare levensbeschrijving

 • Belangrijke voetnoten met extra informatie

 • Uitleg over de vele bezwaren op de islam zoals huwelijk met meerdere vrouwen en het slavensysteem

Voorwoord

 

Mijn zeer geachte broeders en zusters, de meest verheven creatie van Allah betreft, namelijk de Profeet Muhammad  zoon van Abdullah. Ondanks een afstand van 14 eeuwen is zijn glorie vandaag de dag nog van zo’n hoogte dat moslims hem in de vijf dagelijkse gebeden gedenken, over zijn status in de Qurʹan reciteren en op hem de zegenwens sturen. Sterker nog: de acceptatie van zijn wezen vormt het fundament van het islamitische geloof. Hoevelen hebben wel niet door de eeuwen heen omtrent zijn verheven karakter en wezen geschreven. Zijn lofprijzing was niet alleen door de gelovigen, maar ook ongelovigen als Ghandi, Michael H. Hart, Annie Besant, George Bernard Shaw en overige intellectuelen waren vol lof over de Profeet Muhammad . Zo schrijft Annie Besant bijvoorbeeld:

 

„Het is onmogelijk dat iemand die het leven en karakter van de grootse Profeet van Arabië bestudeert, namelijk hoe hij onderwees en zijn leven leidde, niets anders dan ontzag zal hebben voor de machtige profeet, een van de grote boodschappers van de Almachtige [Heer]….”

„Wanneer ik deze herlees, ontstaat er elke keer een andere vorm van admiratie en wijze van respect voor die machtige Arabische leraar.” 

 The life and teachings of Muhammad, Madras, 1932, p. 4

 

Ondanks de bergen aan boeken over zijn verlichte leven , kan de doorsnee moslim daar weinig over vertellen. Vragen omtrent zijn genealogie, zijn familieleden, welke gewoontes hij had, wat zijn grote wonderen waren etc. zijn niet altijd bekend. Vanwege de enorme drukte is het opdoen van kennis hierover al een enorme opgave, laat staan het doorvertellen. 

 

De grote Hadīthgeleerde, de Hafiz Abdul-Ghani al-Maqdisi heeft exact hierom dit boek opgesteld. Iemand zal in een relatief kort tijdsbestek veel te weten komen over de geliefde Profeet Muhammad 

 

Mijn smeekbede tot Allah is dat wij allen zijn voorbeeldige leven als model moge nemen. Voorzeker is er heil in het imiteren van de nobele Profeten . Zij zijn de vertegenwoordigers van het absolute zedelijke, het absolute goede, iets waar de Qurʹan zelf over spreekt met de woorden van Uswah Hasanah. 

 

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker, ingenieur

onderwerpen

Uitleg met structuur

 • Zijn geboorte en opvoeding

 • Zijn genealogie

 • Zijn familieleden

 • De eerste openbaring

 • Zijn profetische wonderen

 • Zijn huwelijk met meerdere voruwen en uitleg

 • Het slavensysteem

 • De 10 bekende metgezellen

Voorbeeld
pagina's

48 pagina’s in kleuren

Ondersteun de werken

Met je Sadaqah, Zakah, donatie deel je in de zegeningen van zulke prachtige projecten en je hebt er voordeel bij omdat we ANBI gekeurd zijn. Je kunt je gift terugkrijgen. Islam helpen en geld terugkrijgen!

 

Ook in e-book

Het boek is ook te krijgen in e-book vorm, de digitale versie. Het is gebruikersvriendelijker en heeft de Arabische versie erbij!  Waar je ook internet hebt kun je via je al-Husayn account op je smartphone, tablet of laptop lezen. Je kunt het kiezen onderaan de pagina.

Bewerker

blank

sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

Gestudeerd aan al-Azhar universiteit, Jamia Amjadia en al-Jamiatul Ashrafia. Zijn expertise is op het gebied van ʿIlm al-Kalām, Qirā-ah (10-stijlen Shaṭibiyyah en Ṭayyibah), Rasm, Fiqh, Ḥadith en Iftaāˈ. Hij heeft zijn Iftaāˈ studie aan de Al-Azhar universiteit gedaan en verricht zijn werkzaamheden als moeftie en ingenieur. 

Hij is een cum laude afgestudeerde werktuigbouwer (TH-Rijswijk) en heeft daarnaast Materiaalkunde op de TU Delft gestudeerd (MSE). Hij is de bewerker en onderzoeker van het werk.

Leer de Profeet beter kennen

Boekvorm

E-book

blank

recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Wie weet motiveert het een ander om de Quran te leren begrijpen en verkrijg je zo zegeningen. 

De mooiste plaatsen we op de homepage.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Wil je verder gaan ?

Het volgende niveau om een Qari(ah) te worden. Bekijk de Makharidj met afbeeldingen, uitleg van de Sifaat en veel meer regels en uitleg. 

 • Full color afbeeldingen

 • Regels van Tajwid met structuur

 • Hoofdstuk over de Waqf-tekens

blank

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.