Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Belediging van de Profeet Muhammad en Aisha door de BJP

Inhoudsopgave

Beledigingen die steeds vaker voorkomen

Het is een van de tekenen van de einde van de tijden, een periode waarin de belediging van de Profeet ﷺ openlijk wereldwijd zal gebeuren. In Nederland hebben we dit zien gebeuren vanuit de Tweede Kamer, de Nederlandse rechtbank die het schaart onder de heiligheid van het vrije woord, en cabaretiers die er een geldmodel van hebben gemaakt. In deze trend van beledigingen heeft onlangs een prominent lid van de BJP, Bharatiya Janata-Party, Nupur Sharma, zich zeer oneerbiedigend uitgelaten over het huwelijk van de nobele Profeet Muhammad ﷺ en zijn echtgenote Aisha. Haar uitlatingen worden momenteel door vele orthodoxe hindoemonniken verdedigd en verkondigd onder het volk, dit is ondanks de BJP er officieel er afstand van neemt. De BJP is een extreem rechts partij welke regelmatig polariserende activiteiten onderneemt met als gevolg het ophitsen van hindoes tegen moslims, het demoliseren van moskeeën aanmoedigt en openlijk haat jegens de islam en moslims predikt. Moslims zijn als direct gevolg hiervan vaak het doelwit van lynchpartijen, verkrachtingen, onrechtmatige beschuldigingen zoals dat zij de COVID veroorzaken en aanvallen door aanhangers van de BJP. Omtrent de bezwaren van de BJP-lid op het huwelijk van de geliefde Profeet Muhammad ﷺ met Aisha verwijzen we de lezer graag naar het artikel onder deze verklaring.

Belediging van de Profeet

De verklaring van de Dar al-Ifta van Al-Azhar omtrent de belediging van de Profeet Muhammad ﷺ

Het Fatwabureau van Egypte de Dar al-Ifta van Al-Azhar geeft op de recente gebeurtenissen de volgende verklaring af:

Al-Azhar al-Sharif veroordeelt met klem de brutale en respectloze uitspraken tegen de Boodschapper van de islam, Mohammed ﷺ en zijn reine vrouw Aisha die de moeder is van de gelovigen moge Allah tevreden zijn met haar. Deze respectloze uitspraken zijn gepubliceerd op de Twitter-pagina van de officiële woordvoerder van de Bharatiya Janata-partij (BJP) in India.

Deze lasterlijke aantijgingen jegens de nobele Profeet ﷺ en zijn echtgenote, zijn aantoongevend van grote onwetendheid over de geschiedenis en de biografie van de profeten. De nobele Profeten hanteren namelijk de hoogste norm van moraliteit, deugd en ethiek [, maar zijn sterker nog maatstaven hiervoor] en zijn door Allah de Almachtige beschermd tegen het vervallen in ondeugd of van het plegen van daden die tot afkeer leidt bij de mensen (Ismah)[1].

Al-Azhar classificeert de uitspraken van deze onwetende en roekeloze persoon als een absurditeit die van tijd tot tijd wordt herhaald door degenen die een wrok koesteren tegen de islam en moslims. Tegelijkertijd bevestigt Al-Azhar dat dit soort gedrag in werkelijkheid “terrorisme” is, welke de wereld in grote crises brengt en dodelijke burgeroorlogen kan veroorzaken. Het is daarom een plicht op de internationale gemeenschap om zulke misbruikers van het vrije woord met vastberadenheid en kracht het hoofd te bieden.

Al-Azhar bevestigt dat sommige politieke functionarissen plachten hun toevlucht te nemen tot het beledigen van de islam en de dierbare profeet ﷺ slechts om stemmen te winnen bij verkiezingen. Het lokt haat en emoties uit bij hun achterban tegen moslims, welke in realiteit een expliciete oproep is tot extremisme, haat en opruiing. Dat is het gedrag van voorstanders van extremisme, zij die oproepen tot de verspreiding van haat en opruiing. Ze zijn in realiteit de vijanden van de open dialoog tussen aanhangers van verschillende religies, beschavingen en culturen.

Al-Azhar herhaalt dat de ontwikkelde beschaving van vandaag een sterk standpunt dient in te nemen tegen hen die de religie en menselijke waardes misbruiken voor politiek gewin.

الأزهر يرفض بشدة تصريحات مسؤول هندي تجاه الرسول ﷺ والسيدة عائشة

الأزهر: الإساءة إلى رسول الإسلام وأزواجه بذاءة وجهل فاضح بعلم مقارنة الأديان وتاريخ الأنبياء والرسل

يُعرب #الأزهر_الشريف عن إدانته واستنكاره الشديد لما نشره المتحدث الرسمي باسم حزب بهاراتيا جاناتا في الهند على صفحته على «تويتر» من تطاول وسوء أدب في الحديث عن رسول الله محمد ﷺ وزوجه أم المؤمنين الطاهرة المطهرة السيدة عائشة، وما كشفه كلامه من جهل فاضح بتاريخ الأنبياء والمرسلين وسيرتهم، وكيف أنهم كانوا يمثلون القمم العليا للآداب والفضائل والأخلاق، وأن الله عصمهم من الوقوع في الرذائل وما تكرهه النفوس الطاهرة المستقيمة.

والأزهر إذ يعد ما قاله هذا الجاهل المستهتر بعظماء الإنسانية سخفًا من القول الذي يُردِّدُه بين الحين والآخر كل حاقد على الإسلام والمسلمين، فإنه يؤكد في الوقت نفسه أن مثل هذا التصرف هو “الإرهاب” الحقيقي بعينه، الذي يمكن أن يُدخل العالم بأسره في أزمات قاتلة وحروب طاحنة، ومن هنا فإن على المجتمع الدولي أن يتصدَّى بكل حزمٍ وبأس وقوَّة لوقف مخاطر هؤلاء العابثين.

ويؤكد الأزهر أن ما يلجأ إليه بعض المسؤولين السياسيين مؤخرًا من إساءة للإسلام وإلى نبيه الكريم، نبيِّ العفة والأدب والطهارة، لكسب تأييدِ أصوات في انتخابات الأحزاب، وتهييج مشاعر أتباعهم ضد المسلمين – هو دعوة صريحة للتطرف وبث الكراهية والفتنة بين أتباع الأديان والعقائد المختلفة، وهو أمر لا يصدر إلا من دعاة التطرف وأنصار الكراهية والفتنة؛ وأعداء سياسة الحوار بين أتباع العقائد والحضارات والثقافات المختلفة.

مرة أخرى؛ على العالم المتحضر اليوم أن يقف بالمرصاد لأمثال هؤلاء المتاجرين بالأديان والمقامرين بالقيم الإنسانية العليا في بورصة الانتخابات والسياسة.

Lees ook

https://alhusayn.nl/charlie-hebdo/

Het boek de beknopte Seerah van de Profeet Muhammad is verkrijgbaar via de webshop. Volg de link >>>


[1] Voor een theologische uitleg over de definitie van Ismah wordt graag verwezen naar het boek: Badjuriyys Risalah in Ilm al-Tawhid.

Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover