Art en Cultuur

Art & Cultuur

al-Husayn Art-instituut is in het leven geroepen om hoogwaardige kennis en culturele kunstvormen aan te bieden, ongeacht afkomst, religie of status ook voor visuele handicapten. Om dit doel te behalen wordt er onderwijs verzorgd onder het al-Husayn Art-instituut.

Dat de stichting zich enorm inzet in het behouden van traditionele kunst is terug te zien in de logo van de stichting, maar ook in elke uitgave van al-Husayn. We werken met specialisten die deze culturele Arabische traditie in leven houden.

Kalligrafie

Kalligrafie is een vorm van expressie van liefde voor de taal. Het was het gebruik van de oud-Arabieren dat wanneer zij waarde hechten aan een tekst zij die sierden met traditionele kalligrafie versierd met goud. Deze zijn vandaag de dag nog terug te zien in oude manuscripten, dichtwerken maar ook in de boeken van Hadith en de Quran. Hoe en wat deze zijn zullen in aparte cursussen aangeboden.

Maqamaat

Onder de oud-Arabieren zijn de zangmethodieken enorm bekend. Zoals Nahawand, Bayati, Rast. Hoe en wat deze zijn zullen in aparte cursussen aangeboden.

Cultuur & geschiedenis

De Arabische geschiedenis geeft ons een goede kijk op het leven van een moslim. De wijze van leven, kleden en zelfs voedsel is erg bekend onder de kenners. In een aantal nieuwe cursussen zal de geschiedenis van de Arabieren uitvoerig aan bod komen.

Literatuur in Tajwid onderwijs

Islam

De religie van de Profeet Muhammad . In dit column zul je uitleg krijgen op de vele vragen over de islam. Vragen zoals: klopt het dat moslims worden aangespoord tot het doden van ongelovigen? Haten moslims de joden? Is de vrouw minderwaardig? Waarom schudden zij geen handen met vrouwen? 

Christendom

De godsdienst van de Profeet Jezus  (Isâ) zoon van Maria (Maryam). In dit column behandelen wij de grote overeenkomsten van het christendom met de islam en waarom moslims ook geloven in de Profeet Jezus  en zijn boek. Ook zullen de verschillen tussen beide geloven aan het licht komen.

Atheïsme

Een steeds groter wordende groep in de wereld. Omdat het zich meer richt op wat waargenomen kan worden. We behandelen hierin de grote hamvragen des leven. Bestaat god? Zijn wij geschapen of vanzelf ontstaan? Klopt de evolutietheorie? Is religie de oorzaak van al het kwaad?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.