Medina Methode

Durus al-Lughah al-Arabiyyah

Het begrijpen van de Koran is van essentieel belang voor iedere moslim. Het is de laatste Openbaring van Allah die via Profeet Muhammad ﷺ tot ons kwam. We reciteren de Koran dagelijks in het gebed, maar wil jij ook begrijpen wat er wordt gelezen? Wacht niet langer, en leer nu de Arabische taal volgens de wereldberoemde Medina Methode serie. Deze serie is volledig naar het Nederlands vertaald en gratis beschikbaar gesteld door de auteur en vertaler voor degenen die de Koran vanuit het Arabisch willen begrijpen.

 • De gehele serie compleet in het Nederlands (7 delen)

 • Met opdrachten en antwoorden

 • De beste vertaling en uitwerking

€ 0,-

Auteur: Dr. V. Abdur Rahim
Vertaler: Mohammed Ahmad Khan

Delen: 7 delen in Full Color
Pagina’s: 1793 pagina’s in Full Color
Uitvoering: E-book

Klik op de afbeelding om het online te lezen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
0
Werkboeken
0
Opdrachtenboeken met antwoorden
0
Pagina's
 • Speciaal gericht op niet-Arabischsprekenden

 • Eén van de beste leermethoden om het klassiek Arabisch te leren

 • Het helpt jou om een goed begrip te krijgen van de Koran en de Hadith

 • Al meer dan 30 jaar wereldwijd in gebruik

 • De eerste volledige Nederlandse vertaling met extra aanvullingen

 • In een bladerboek zodat je het gelijk kunt lezen. Uitprinten is niet meer nodig.

Inleiding

 

De Koran is de laatste Openbaring van Allah die geopenbaard is aan Profeet Mohammed . De Koran is het grootste wonder dat aan Profeet Mohammed  is geschonken. Allah  heeft de Koran in de Arabische taal geopenbaard. Hij zegt: 


Voorwaar, Wij hebben het (de Koran) geopenbaard als een Arabische Koran, opdat jullie zullen nadenken. (Soerah Yoesoef, Vers 2).

Het bestuderen van de Arabische taal is dus van essentieel belang voor iedere moslim die een goed begrip wil hebben van de Koran. Het Arabisch dat in de Koran wordt gebruikt, wordt ook wel “Klassiek Arabisch” genoemd. Om het klassiek Arabisch te leren, is een goede leermethode onmisbaar om de Koran rechtstreeks te kunnen begrijpen.

 

Het boek Durus al-Lughat al-‘Arabiyyah li Ghair an-Naatiqiena Bihaa, dat vertaald kan worden als “de lessen van de Arabische taal voor niet-Arabischsprekenden”, is één van de beste boeken om het klassiek Arabisch te leren voor niet-Arabischsprekenden. Dit boek, beter bekend als “de Medina methode”, bestaat uit drie delen en is ontwikkeld door de Islamitische Universiteit in Medina voor de studenten die het klassiek Arabisch niet machtig zijn. Deze leermethode wordt al meer dan 30 jaar gebruikt en heeft wereldwijd duizenden studenten geholpen om het klassiek Arabisch onder de knie te krijgen.

 

Voor het eerst is deze wereldberoemde leermethode compleet naar het Nederlands vertaald. De leermethode bestaat uit 3 Arabische lesboeken. Bij elk lesboek is er een bijbehorend grammaticaboek, waarin de Arabische grammaticaregels in het Nederlands worden uitgelegd. Deze Nederlandse uitgave is uniek in zijn soort, omdat er extra voorbeelden, schema’s, wetenswaardigheden en voorbeelden uit de Koran zijn toegevoegd, zodat je de grammaticaregels beter zult begrijpen.


Mohammed Ahmad Khan
Vertaler en bewerker

Uniek aan deze uitgave

Toegankelijk voor een beginnende student

 • Complete vertaling van de woordenlijsten

 • Arabische grammatica haarfijn uitgelegd

 • Morfologie (Sarf) makkelijk gemaakt

 • Inclusief antwoordenboeken

 • Extra schema's, samenvattingen en illustraties

 • Extra voorbeelden uit de Koran en Hadith

 • Een uitgebreid register achter in het boek

Voorbeeld
pagina's

1793 pagina’s in full color

De voordelen van ebooks

Islam in de moderne tijd met moderne apparatuur

Voorbeeld van een e-book

 • Blader als een echt boek
 • inhoudsopgave met link
 • Overal bij je, laptop, smartphone, tablet
 • Als een echt boek !

  Blader, vergroot en lees alsof het een echt boek is met een beeldschone layout.

 • Download het

  Wil je het toch liever downloaden? Klik dan onderaan in het bladerboek. Je ziet hoe groot het bestand moet zijn en begin met downloaden.

Er is algemene toestemming om de boeken in ongewijzigde vorm te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Wil je het klassikaal gebruiken? Mail de uitgeverij daarvoor.

De pdf-bestanden mogen niet verspreid worden. Je kunt andere geïnteresseerden verwijzen naar deze website, zodat ze het zelf gratis kunnen downloaden.

St. al-Husayn is een non-profit organisatie welke ANBI gekeurd is. al-Husayn organiseert gratis lessen en cursussen voor de islam. We financieren dit met eigen geld, donaties en verkoop van boeken. Het team van al-Husayn neemt geen geld voor de lessen in de Quran of islam, noch van enig studenten.

We vragen je daarom deze afspraken te respecteren zodat het werk voor de islam niet stagneert. Moge Allah je zegenen.

Verkoop is niet toegestaan

Het werk is uitsluitend voor de Quran gedaan zodat studenten kosteloos de Arabische Taal kunnen begrijpen en zo hun band met Allah kunnen versterken. Hiermee wordt het begrijpen van de Woorden van Allah begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen.

We bedanken Dr. V. Abdur Rahim voor zijn toestemming om de werken kosteloos beschikbaar te stellen aan de studenten van de Quran.

De vertaler geeft geen toestemming om er handel mee te drijven.

لا يجوز بيعه

Help mee !

Al-Husayn heeft als doel de kennis van de Quran en islam gratis te maken, zoals cursussen, lessen en boeken. Met je Sadaqah, Zakah, donatie deel je in de zegeningen van zulke prachtige projecten en je hebt er voordeel bij omdat we ANBI gekeurd zijn, je krijgt dus een deel terug. Islam helpen en geld terugkrijgen !

blank

Met online lessen

Met uitleg van de regels en pdrachten om je Arabische kunsten te toetsen

 • Uitgelegd door een docent met meer dan 10 jaar ervaring

  Met een duidelijke stapt voor stap uitleg te volgen voor jong en oud

 • Tientallen uren aan gratis les

 • Op maat gemaakte oefeningen

  Dankzij de oefeningen kun je de stof goed onder de knie krijgen

 • Met complete uitwerking

  Controleer de gemaakte opdrachten met behulp van de antwoorden achter in het boek

7 delen

1793 pagina’s in full color met volledige uitwerking

auteur

blank

Dr. V. Abdur Rahim
Arabist en specialist in de Arabische taal

Sheikh Dr. V. Abdur Rahim is zeer toegewijd voor de Quran en wenst dat de moslim zijn band met de Quran verbetert. Hij wenst geen geld voor de werken en gaf dit aan de vertaler zodat het gratis beschikbaar werd gesteld voor de studenten van de islam.

De sheikh heeft gestudeerd aan de al-Azhar universiteit, M.Phil. en Ph.D. Degrees in Arabic Philology. Hij is tevens de voormalige professor in de Arabische taal voor 30 jaar op de Universiteit van Madinah. 

Begin met het begrijpen van de Quran

Arabisch Medina Methode deel 1

recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Wie weet motiveert het een ander om de Quran te leren begrijpen en verkrijg je zo zegeningen. 

De mooiste plaatsen we op de homepage.

Rated 5 out of 5
28 maart 2021

Ik leer sinds een paar jaren Arabisch (MSA) wat met veel vallen en opstaan gaat (veel moeite). Ik volg geen lessen bij een leerkracht Arabisch maar ik leer het mezelf met enkele taalcursusboeken Arabisch (en audiobestanden).
Wat helaas tegenslaand is dat er geen duidelijke uitleg over de grammaticaregels in de meeste taalcursusboeken Arabisch vermeld wordt. Arabische is een mooie taal maar de grammatica is niet makkelijk om te leren en als een student uit een cursusboek Arabisch leert waarin de grammatica nog eens onduidelijk uitgelegd wordt, en dit is erg demotiverend want deze student begrijpt niet wat hij leert. (ik spreek uit mijn eigen ervaring.)
Ik heb iemand eens over de Medina methode horen praten dat het een uitstekkende leer methode is en dat de grammatica erg duidelijk uitgelegd wordt… en het klopt! Dankzij de Medina Methode heb complexen grammaticaregels in een korte tijd véél beter leren te begrijpen! Ik heb véél van mijn kostbare tijd verloren doordat ik uit cursusboeken aan het leren was waarin de grammaticaregels veel te onduidelijk in uitgelegd wierden. (wat jammer dat ik niet veel eerder op de Medina methode uitkwam.)
Beste mensen, maakt u alstublieft niet dezelfde fout zoals ik gemaakt heb met mijn tijd te verdoen met boeken waarin de grammaticaregels te onduidelijk in vermeld worden en kies meteen voor de Medina methode!

I love Arabic!
Rated 5 out of 5
27 maart 2021

Dit is de beste leermethode die ik ben tegengekomen om de Arabische taal te leren.
Ik heb in het verleden gebruikgemaakt van verschillende Arabische leerboeken in het Nederlands. Deze boeken waren echter te moeilijk voor mij, omdat de grammatica heel moeilijk wordt uitgelegd en de stof in grote sprongen wordt behandeld. Het begrijpen van de Quran wordt hierdoor uiteindelijk niet mogelijk gemaakt.
Er worden daarnaast voornamelijk Latijnse termen aangeleerd, waardoor je uiteindelijk de Arabische grammatica-termen aan het einde van de rit niet kent. Hierdoor wordt het begrijpen van Arabische boeken, waaronder Koran-exegesen en uitleg op Hadith-boeken, een moeilijke klus.
De Medina Methode is heel anders. In deze leermethode word je als het ware ‘bij de hand’ meegenomen in de stof. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, waardoor het goed te volgen is voor iemand wiens moedertaal niet het Arabisch is.
Daarnaast worden de Arabische grammatica-termen gebruikt gevolgd met een Nederlandse vertaling, waardoor je bekend raakt met deze termen. Hierdoor wordt het begrijpen van Arabische boeken toegankelijk voor je. Daarnaast leer je in de Medina Methode het klassiek Arabisch (d.w.z. Quran Arabisch), waardoor je in staat zult zijn om de Quran en Hadith te begrijpen.
Het mooie van alles is dat deze leermethode kwalitatief en nog eens gratis is!
Hopelijk zullen deze boeken de deur naar het begrijpen van de Quran en Hadith voor eenieder openen.
Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

Qadri
(verified owner)
Rated 5 out of 5
26 maart 2021

Geweldige leermethode! Ik leer Modern Standaard Arabisch als hobby en ik heb verschillende boeken waarin de grammatica te moeilijk uitgelegd wordt wat erg demotiverend is om taal zoals Arabisch te leren. Op een dag las ik “Medina Methode” en opeens zijn er mij een hele boel dingen duidelijk geworden over de grammatica in de Arabisch taal. In verschillende taalcursusboeken om Modern Standaard Arabisch te leren staat niet altijd duidelijk vermeld waarom die grammaticaregels of waarom veranderd dat in die zin… waarom?
In deze leermethode (Medina methode) leer je om je ervaring in de grammatica van de Arabisch taal te verbeteren. Het maakt niets uit als je nu Modern Standaard Arabisch of klassiek Arabisch (koran Arabisch) wilt leren, deze methode helpt zeker je kennis te verbeteren! Probeer het!

Enokuh

Wil je verder gaan ?

Het volgende niveau om een Qari(ah) te worden. Bekijk de Makharidj met afbeeldingen, uitleg van de Sifaat en veel meer regels en uitleg. 

 • Full color afbeeldingen

 • Regels van Tajwid met structuur

 • Hoofdstuk over de Waqf-tekens

blank

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.