fbpx

Medina Methode

Durus al-Lughah al-Arabiyyah

Het begrijpen van de Koran is van essentieel belang voor iedere moslim. Het is de laatste Openbaring van Allah die via Profeet Muhammad ﷺ tot ons kwam. We reciteren de Koran dagelijks in het gebed, maar wil jij ook begrijpen wat er wordt gelezen? Wacht niet langer, en leer nu de Arabische taal volgens de wereldberoemde Medina Methode serie. Deze serie is volledig naar het Nederlands vertaald en gratis beschikbaar gesteld door de auteur en vertaler voor degenen die de Koran vanuit het Arabisch willen begrijpen.

 • De gehele serie compleet in het Nederlands (7 delen)

 • Met opdrachten en antwoorden

 • De beste vertaling en uitwerking

€ 0,-

Auteur: Dr. V. Abdur Rahim
Vertaler: Mohammed Ahmad Khan

Delen: 7 delen in Full Color
Pagina’s: 1793 pagina’s in Full Color
Uitvoering: E-book

Klik op de afbeelding om het online te lezen

0
Werkboeken
0
Opdrachtenboeken met antwoorden
0
Pagina's
 • Speciaal gericht op niet-Arabischsprekenden

 • Eén van de beste leermethoden om het klassiek Arabisch te leren

 • Het helpt jou om een goed begrip te krijgen van de Koran en de Hadith

 • Al meer dan 30 jaar wereldwijd in gebruik

 • De eerste volledige Nederlandse vertaling met extra aanvullingen

Inleiding

 

De Koran is de laatste Openbaring van Allah die geopenbaard is aan Profeet Mohammed . De Koran is het grootste wonder dat aan Profeet Mohammed  is geschonken. Allah  heeft de Koran in de Arabische taal geopenbaard. Hij zegt: 


Voorwaar, Wij hebben het (de Koran) geopenbaard als een Arabische Koran, opdat jullie zullen nadenken. (Soerah Yoesoef, Vers 2).

Het bestuderen van de Arabische taal is dus van essentieel belang voor iedere moslim die een goed begrip wil hebben van de Koran. Het Arabisch dat in de Koran wordt gebruikt, wordt ook wel “Klassiek Arabisch” genoemd. Om het klassiek Arabisch te leren, is een goede leermethode onmisbaar om de Koran rechtstreeks te kunnen begrijpen.

 

Het boek Durus al-Lughat al-‘Arabiyyah li Ghair an-Naatiqiena Bihaa, dat vertaald kan worden als “de lessen van de Arabische taal voor niet-Arabischsprekenden”, is één van de beste boeken om het klassiek Arabisch te leren voor niet-Arabischsprekenden. Dit boek, beter bekend als “de Medina methode”, bestaat uit drie delen en is ontwikkeld door de Islamitische Universiteit in Medina voor de studenten die het klassiek Arabisch niet machtig zijn. Deze leermethode wordt al meer dan 30 jaar gebruikt en heeft wereldwijd duizenden studenten geholpen om het klassiek Arabisch onder de knie te krijgen.

 

Voor het eerst is deze wereldberoemde leermethode compleet naar het Nederlands vertaald. De leermethode bestaat uit 3 Arabische lesboeken. Bij elk lesboek is er een bijbehorend grammaticaboek, waarin de Arabische grammaticaregels in het Nederlands worden uitgelegd. Deze Nederlandse uitgave is uniek in zijn soort, omdat er extra voorbeelden, schema’s, wetenswaardigheden en voorbeelden uit de Koran zijn toegevoegd, zodat je de grammaticaregels beter zult begrijpen.


Mohammed Ahmad Khan
Vertaler en bewerker

Uniek aan deze uitgave

Toegankelijk voor een beginnende student

 • Complete vertaling van de woordenlijsten

 • Arabische grammatica haarfijn uitgelegd

 • Morfologie (Sarf) makkelijk gemaakt

 • Inclusief antwoordenboeken

 • Extra schema's, samenvattingen en illustraties

 • Extra voorbeelden uit de Koran en Hadith

 • Een uitgebreid register achter in het boek

Voorbeeld
pagina's

1793 pagina’s in full color

Er is algemene toestemming om de boeken in ongewijzigde vorm te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Wil je het klassikaal gebruiken? Mail de uitgeverij daarvoor.

De pdf-bestanden mogen niet verspreid worden. Je kunt andere geïnteresseerden verwijzen naar deze website, zodat ze het zelf gratis kunnen downloaden.

St. al-Husayn is een non-profit organisatie welke ANBI gekeurd is. al-Husayn organiseert gratis lessen en cursussen voor de islam. We financieren dit met eigen geld, donaties en verkoop van boeken. Het team van al-Husayn neemt geen geld voor de lessen in de Quran of islam, noch van enig studenten.

We vragen je daarom deze afspraken te respecteren zodat het werk voor de islam niet stagneert. Moge Allah je zegenen.

Verkoop is niet toegestaan

Het werk is uitsluitend voor de Quran gedaan zodat studenten kosteloos de Arabische Taal kunnen begrijpen en zo hun band met Allah kunnen versterken. Hiermee wordt het begrijpen van de Woorden van Allah begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen.

We bedanken Dr. V. Abdur Rahim voor zijn toestemming om de werken kosteloos beschikbaar te stellen aan de studenten van de Quran.

De vertaler geeft geen toestemming om er handel mee te drijven.

لا يجوز بيعه

Help mee !

Al-Husayn heeft als doel de kennis van de Quran en islam gratis te maken, zoals cursussen, lessen en boeken. Met je Sadaqah, Zakah, donatie deel je in de zegeningen van zulke prachtige projecten en je hebt er voordeel bij omdat we ANBI gekeurd zijn, je krijgt dus een deel terug. Islam helpen en geld terugkrijgen !

Medina Methode deel 1

Met uitwerkingen

Opdrachten om je Arabische kunsten te toetsen

 • Op maat gemaakte oefeningen

  Dankzij de oefeningen kun je de stof goed onder de knie krijgen

 • Met complete uitwerking

  Controleer de gemaakte opdrachten met behulp van de antwoorden achter in het boek

7 delen

1793 pagina’s in full color met volledige uitwerking

auteur

Dr. V. Abdur Rahim
Arabist en specialist in de Arabische taal

Sheikh Dr. V. Abdur Rahim is zeer toegewijd voor de Quran en wenst dat de moslim zijn band met de Quran verbetert. Hij wenst geen geld voor de werken en gaf dit aan de vertaler zodat het gratis beschikbaar werd gesteld voor de studenten van de islam.

De sheikh heeft gestudeerd aan de al-Azhar universiteit, M.Phil. en Ph.D. Degrees in Arabic Philology. Hij is tevens de voormalige professor in de Arabische taal voor 30 jaar op de Universiteit van Madinah. 

Begin met het begrijpen van de Quran

Arabisch Medina Methode deel 1

Wil je verder gaan ?

Het volgende niveau om een Qari(ah) te worden. Bekijk de Makharidj met afbeeldingen, uitleg van de Sifaat en veel meer regels en uitleg. 

 • Full color afbeeldingen

 • Regels van Tajwid met structuur

 • Hoofdstuk over de Waqf-tekens

Wishlist 0
Continue Shopping

Je ontvangt het direct in je mail !


  Heb even geduld het kan een tel duren.
  Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.