Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

Alhusayn logo voor de Quran islam Tajwid

Afgestudeerden met een Sanad, Idjazah of certificaat

Inhoudsopgave

In de onderstaande lijst zijn de namen genoemd van de personen die namens al-Husayn zijn afgevaardigd of een traject hebben doorlopen. Het doel hiervan is omdat hiermee de kwaliteit en betrouwbaarheid van kennisoverdracht bekend wordt gemaakt. De kennis welke overgedragen wordt is onafgebroken doorgegeven van de Mashaikh en is niet een afwijking van de al-Sawad al-Azam.

Sanad of Idjazah

Een Sanad is een afvaardiging van een nobel persoon om de kennis van de islam te mogen vertegenwoordigen namens de geliefde Profeet ﷺ, of namens de Mashaikh in de islam. Hiervoor gelden strikte voorwaarden aan de persoon die het vakgebied mag vertegenwoordigen: zoals betrouwbaarheid, nobiliteit in karakter en kundigheid in overdracht. Deze zijn uitvoerig getest en gecontroleerd.

Wanneer het niet de Quran of Hadith betreft, is de Sanad een autorisatie om hetgeen (in ongewijzigde vorm) te doceren zoals afgekomen van de Mashaikh die behoren tot de al-Sawad al-Azam. Hetgeen wordt overgedragen is dus onafgebroken doorgegeven door de geleerden in de islam.

De Sanad bevat een lijst aan namen van grootgeleerden die van hart op hart kennis doorgeven. De kwaliteit hiervan wordt bepaald en herkend aan de namen van de geleerden die hierin voorkomen.

Hieraan is te zien hoe betrouwbaar kennisoverdracht is of niet en of iets behoort tot de leringen van de al-Sawad al-Azam.

De Sanad die worden afgegeven onder al-Husayn worden ondertekend en afgegeven na strikte eisen volgens de methodiek van de Shuyukh en voorgangers in de islam.  
Het wordt voorzien van een handtekening en stempel welke niet gedigitaliseerd is maar met de hand zijn gedaan.

Ilm al-Qira-ah

Hafs en Shu’bah an Asim vlg. al-Shatibiyyah – Van kaft tot kaft met alle regels in achtnemed bij sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari

4 Rajab al-Murajjab 1442 H.
15 februari 2021

 1. Mohamed Idjaz Sahebdien 

Ilm al-Tawhid

Risalah al-Badjuri incl. Sharh van Sheikh al-islam Ibrahim al-Badjuri rh. bij sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari

 1. Abdelmalik Simon
al-Aqidah al-Tawhidiyyah incl Sharh van Imam Ahmad al-Dardeer al-Maliki al-Azhari rh. bij sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
 1. Abdelmalik Simon
 2. Jeroen (Harun) Verstaen
 
 

Certificaat van bekwaamheid

Een certificaat van bekwaamheid wordt afgegeven wanneer de student(e) de cursus/boek van begin tot eind onder begeleiding van een vakkundige docent heeft doorlopen en de bijbehorende opdrachten met succes heeft afgerond. Het is een afvaardiging namens de docent dat de student(e) hetgeen kan doceren. Het is echter niet een autorisatie van een Sanad: De verantwoordelijkheden zijn hierbij groter.

Het geeft mogelijkheden tot het Sanad traject.

 

Het certificaat van al-Husayn is rood van kleur en geldig wanneer voorzien van ondertekening en bezegeling.

 
Makharidj en Sifaat
Inleiding tot Tajwid bij Hafiz Qari Muhammed Idjaz Sahebdien en Muhammad Shafie Ali Madhar:
18 Zsul-Hijjah 1443 – 17 juli 2022
 1. Tayyibe Uğuz
 2. Noorunnisa Joethan

Certificaat van waardering

Een certificaat van waardering wordt afgegeven wanneer de student(e) de cursus/boek van begin tot eind onder begeleiding heeft doorlopen en de bijbehorende opdrachten met succes heeft afgerond. Het is geen afvaardiging namens de docent. Er resteert nog een verdere examinatie.
Echter wanneer de student(e) zich beperkt tot de uitspraken van de docent(e) zal het correct zijn.
 
Het certificaat geeft mogelijkheden voor specialisatie.

Het certificaat van al-Husayn is blauw van kleur en geldig wanneer voorzien van ondertekening en bezegeling. Het geeft toegang tot specialisatie tot bekwaamheid en/of Idjazah of Sanad in een vak.

 
Ilm al-Tawhid
Risalah al-Badjuri incl. Sharh van Sheikh al-islam Ibrahim al-Badjuri rh. bij sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
 1. Berk Atsan
 2. Ugur Demirci
 

Ilm al-Waqf

De Waqf volgens Hafs en Warsh – bij sh. Mohamed Yaseen Khan al-Azhari

30 Zsul-Qadah 1443 H.
29 juni 2022

 1. Nawid Hbrahimgel
 2. Shehzaad Jainullah
 3. Nishaad Jainullah
 4. Naoufal Elaziz
 
Quran-instituut al-Husayn
Quran-instituut al-Husayn
De artikelen en bijdragen van al-Husayn staan onder toezicht van de schriftgeleerden en medewerkers die uitmaken van het team. Voor een volledige beschrijving van het team zie de pagina team. De theologische artikelen zijn afkomstig van de Dar al-Ifta van Al-Azhar of andere betrouwbare bronnen die eerst nagekeken zijn door het team en vervolgens geplaatst op de website.

Vond je het artikel interessant?

Ontvang de artikelen en Fatwa over de islam in je e-mail

Lees hier ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help mee

Met je Zakah of Sadaqah help je ons zulke artikelen en lessen voor de islam te maken. Studenten leren hierdoor gratis mee.

Doneren voor de Quran omdat we ANBI zijn

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een groot deel van je Zakah en Sadaqah terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

…meld je aan en blijf op de hoogte van onze artikelen en boeken en blijf doorleren

Gerelateerde post

Het jaarlijkse ritueel de Mawlid is een innovatie Bidah cover