ECHR-uitspraak verbiedt het beledigen van de nobele Profeet ﷺ

ECHR-uitspraak verbiedt het beledigen van de nobele profeet wat een moedige beslissing is. Het Observatorium voor Monitoring Islamofobie kondigt in een persbericht aan:
_______________________

Dinsdag 30 oktober 2018

In een persverklaring van dinsdag sprak het Observatorium voor het monitoren van islamofobie in de Dar al-Ifta van Egypte de regel uit van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) waarin een belediging van de profeet van de islam (vrede zij met hem) werd verboden en niet werd gezien als een “vrijheid van meningsuiting”.

Het observatorium ondersteunde ten volle het besluit van het EHRM omdat het lasteren van de religieuze symbolen verder gaat dan de toegestane grenzen van de vrijheid van meningsuiting, daarnaast zal dit religieuze onverdraagzaamheid aanwakkeren.

“Dergelijke soorten moedige beslissingen helpen om de oplkomst van islamofobie in het Westen te minimaliseren,” verklaarde het Observatorium. Bovendien legt het respecteren en vereren van religieuze symbolen en heiligheid geen beperkingen op aan de vrijheid van meningsuiting; het respecteren van de ander is eerder een voorwaarde voor elk objectief debat.

Het Waarnemingscentrum riep de regeringen en mensenrechtenorganisaties wereldwijd op om actie te ondernemen tegen elke poging  van het lasteren onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je ontvangt het direct in je mail !


    Heb even geduld het kan een tel duren.
    Je gegevens zijn veilig en je kunt je te allen tijde afmelden.